Beroemd zebrapad op Abbey Road krijgt nieuwe verflaag tijdens coronacrisis

vrijdag 3 april 2020 - 10:27
Abbey Road
Leon Neal
Neen, neen. Het coronavirus heeft zich niet genesteld in de verf van het zebrapad op Abbey Road. Omdat de hele wereld thuis zit, was dit het ideale moment voor een nieuw likje verf!

Omdat er nu, door de coronacrisis, bijna niemand over het beroemdste zebrapad op Abbey Road loopt, kreeg de oversteekplaats een nieuwe witte verflaag. Hiervoor werd uitzonderlijk wel toestemming gegeven, omdat normaal gezien tijdens de lockdown in Engeland alle niet-noodzakelijke werkzaamheden niet verder gezet mogen worden. De schilders hebben de veiligheidsvoorschriften, afstand houden en handen wassen, tijdens de werkzaamheden wel gerespecteerd.

Een woordvoerder van de gemeente Westminster zei: “Dit is een erg druk zebrapad. We hebben de lijnen van het zebrapad opnieuw geschilderd om het zicht en de veiligheid voor bestuurders en voetgangers te garanderen. Je kan het resultaat van het schilderwerk via deze webcam bewonderen.

Nationaal monument

Het zebrapad op Abbey Road is sinds 2010 een nationaal monument in Engeland. De minister van erfgoed zei destijds: "Dit zebrapad is weliswaar geen kasteel of kathedraal, maar dankzij The Beatles en een fotoshoot van 10 minuten op een ochtend in augustus 1969, heeft het zebrapad het recht om een onderdeel te zijn van ons erfgoed."

10 minuten

In 2019 stond de helft van de wereld op het zebrapad, want dan werd de 50ste verjaardag gevierd van het legendarische album 'Abbey Road'. In 1969 kreeg de fotograaf Iain Macmillan 10 minuten de tijd om een foto te nemen voor de hoes van het nieuwe album van The Beatles. Zolang wou de politie het verkeer tegen houden. De foto werd er daarna eindeloos geanalyseerd. Zo was er het verhaal dat je van de foto kon afleiden dat Paul McCartney dood was.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!