Bier aan de feestdis? Nooit mis!

vrijdag 14 december 2018 - 14:21
Staat de champagne al koud? Hebt u al uitgekiend welke wijnen er het best bij uw zevengangenmenu passen? Saai!

Terwijl de Belg één van de grootste van cava- en champagneconsumenten is in de wereld, hebben wij tegelijk een rijk aanbod aan bieren die ook perfect te combineren zijn met ons feestmenu, aldus bierjournaliste Katrien Bruyland. We zijn misschien niet allemaal gediplomeerde bierexperts, maar we zijn wel allemaal experts van onze eigen smaak. Daarom vindt Bruyland het belangrijk dat je zelf gaat experimenteren met bier. Een klein duwtje in de rug om je op weg te helpen in het grote rijke der bieren wil ze wél nog geven.

Bier in flûteglaasjes

Wil je een biertje schenken als aperitief? Dan is een saisonbier ideaal. Het donkerblonde (of lichtamberkleurige zo u wil) bier is heel drinkbaar, erg dorstlessend en niet hoog in alcoholpercentage.
Een alternatief voor de saisonbieren zijn de Lambiekbieren, en de oude geuzes in het bijzonder. Een goeie geuze zet je maag open bereidt je lichamelijk ds perfect voor op een copieus feestmaal. 
Deze bieren kunnen bovendien perfect in een champagneglas geserveerd worden. Flesjes delen, vergroot het plezier alleen maar.

Stoute oesters

Van plan om oesters te serveren? Ga dan eens voor een stoutbiertje erbij. Het zilte van de oester zal de schoonheid van dat donkerbruine bier mooi in de verf zetten. Paar zout aan zoet en het zoete zal versterkt worden. Vergeet de champagne bij de oesters: wie braaf is krijgt lekkers, en wie stout is in dit geval ook.

Schol!
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!