Boudewijn De Groot stopt met optreden: "De stress wordt te groot"

vrijdag 7 februari 2020 - 11:20
Frans Schellekens
In 2020 hangt Boudewijn De Groot de gitaar aan de wilgen. Hij treedt dan nog 1 seizoen op met De Vreemde Kostgangers.

Nog 1 keer

De Nederlandse zanger Boudewijn De Groot heeft besloten om in 2020 nog 1 seizoen op te treden. In het  Nederlandse programma De Wereld draait door vertelde hij dat de stress voor het optreden te groot wordt. Het bezorgt hem slapeloze nachten en hij heeft te veel last van zenuwen. Wat hem vroeger nooit overkwam.
De Groot zal nog één seizoen op het podium staan met De Vreemde Kostgangers, een gelegenheidsgroepje met Henny Vrienten en George Kooymans.

Dat is het laatste wat Boudewijn in het openbaar wil doen. Hij houdt daarna op.

Henny Vrienten

Bob Dylan van de Lage Landen

Boudewijn De Groot werd in 1944 geboren in een Japans interneringskamp. In de jaren 50 leert hij een zekere Lennaert Nijgh kennen. De vriendschap resulteerde in de jaren 60 dat ze samen liedjes gingen schrijven. Velen werden hits: 'Welterusten, mijnheer de president', 'Testament', 'Verdronken vlinder', 'Het land van Maas en Waal', 'Prikkebeen', 'Als de rook om je hoofd is verdwenen', 'Jimmy' en vele vele anderen. 
Omdat Boudewijn De Groot ook protestliedjes zong, werd hij ook wel de 'Bob Dylan van de Lage Landen' genoemd.
In 2018 nam De Groot zijn 16de studio-album op. Toen vertelde hij dat hij er genoeg van had om zijn grote hits te zingen.

De Vreemde Kostgangers

Het laatste optreden van Boudewijn De Groot doet hij met het trio De Vreemde Kostgangers. Wist je dat de eerste 2 letters van elk woord in de groepsnaam verwijst naar de eerste letters van Boudewijn De Groot, Henny Vrienten en George Kooymans? 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!