Brent Beukelaer zingt 'Het Blinker Meisje'

dinsdag 7 september 2021 - 07:00
Brent Beukelaer
Radio 2
Brent Beukelaer is de zanger van The Radar Station en finalist van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Hij maakte net een eerste Nederlandstalige solo-album 'Heen zonder weer'. Met een hart voor kleinkunst. Het eerste liedje 'Het Blinker Meisje' zong hij voor zijn grootste fan Vanessa Vanhove in 'Radio 2 Bene Bene'. "Brent heeft één van de mooiste stemmen van de planeet".

Jus d'orange

Brent Beukelaer is ook Brent Buckler. Waarin verschillen die 2 namen? "Ik weet het. Het is een beetje verwarrend. Mijn excuses hiervoor. 'Brent Buckler' gebruik ik als ik in het Engels zing en 'Brent Beukelaer' als ik in het Nederlands zing. De muziek en de teksten zijn ook wel anders. Bij Brent Beukelaer is de muziek kleiner en speelser. Een aantal jaren geleden heb ik het album 'Jus d'orange' van Lieven Coppieters, een kleinkunstzanger uit de jaren 70, ontdekt. Dat heeft mij aangezet om in het Nederlands te schrijven en te zingen. Daarnaast is Boudewijn De Groot ook één van mijn voorbeelden.

30 jaar te laat geboren

In de Vlaamse muziekwereld is er plaats voor Willy Sommers, Niels Destadsbader en Arbeid Adelt. Welke plaats gaat Brent Beukelaer opeisen? "Ik wil met dit project een wereld scheppen waarin iedereen kan ontsnappen en welkom is. Het mag een speelse, dromerige wereld zijn van een kindje uit het lager onderwijs dat zich niet overal thuis voelt, maar wel een eigen wereld creëert." De nieuwe single is 'Het Blinker Meisje' dat begint met de zin "Ze werd wel 30 jaar te laat geboren". Heeft Brent Beukelaer ook het gevoel dat hij 30 jaar te laat geboren is? "Jawel. Het liedje gaat nu niet over mij. Als ik naar mijn muzikale helden kijk, dan wou ik in de jaren 60 of 70 geboren zijn." (lacht)

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!