Brussels Airlines vliegt opnieuw vanaf 15 juni maar omboeken kan nog altijd tot eind 2021

dinsdag 26 mei 2020 - 09:17
Getty Images
Brussels Airlines gaat opnieuw vliegen! Vanaf 15 juni zijn er weer vluchten naar 20 bestemmingen in Europa. En dat wordt in de loop van de zomer uitgebreid naar 60 bestemmingen. Of die vluchten uiteindelijk kunnen doorgaan, hangt ook nog af van de beslissing wanneer de grenzen voor toeristen weer opengaan.

Luisteraar Philippe Heylen boekte ook tickets bij Brussels Airlines, maar 't is een speciale situatie: “Wij hebben een reis gepland naar Porto met vertrek op 12 juni en een terugvlucht op 21 juni. We kunnen op 12 juni niet vertrekken door de coronamaatregelen. Dat ticket is dus geannuleerd. Maar gisteren kregen we wel een mail met een bevestiging van onze terugvlucht. We kunnen uiteraard niet terugvliegen, als we nooit zijn aangekomen. Wordt onze terugvlucht beschouwd als een ‘no show’? Zijn de tickets één geheel? Of zijn het twee verschillende tickets? Ik weet het niet meer…”

Maaike Andries: “Het is een bijzondere situatie en helaas is Philippe ook niet de enige passagier die met dit probleem zit. Toen we gisteren het kleine netwerk van bestemmingen hebben gelanceerd waarop we vanaf 15 juni vliegen, zijn we onmiddellijk aan de slag gegaan met het omboeken van klanten die al vluchten gepland hadden na die datum. Iedereen heeft nu een automatische mail gekregen met het nieuws dat elke vlucht die geboekt werd na 15 juni doorgaat. Maar natuurlijk kan je niet terugvliegen als je niet vertrokken bent. We bekijken nu voor iedereen apart hoe we het kunnen regelen als er een vertrek is voor 15 juni en een terugkeer na 15 juni."

Je kan voor al je vluchten bij Brussels AIrlines, oude en nieuwe boekingen dus, tot eind januari 2021 beslissen of je omboekt 

Maaike Andries

Normaal gezien zijn luchtvaartmaatschappijen streng als passagiers niet komen opdagen voor een vlucht. Dat zal in deze bijzondere periode niet het geval zijn. “Als Philippe niet komt opdagen voor zijn terugvlucht vanuit Porto (waar hij dus niet geraakt), komt hij niet in de problemen. In deze situatie hebben we een uitzondering gemaakt. Passagiers moeten ons niet verwittigen dat ze niet zullen opdagen voor een vlucht. Ze zullen het ticket ook niet verliezen." 

Elke passagier die nu een vlucht heeft geboekt, kan nog tot 31 januari 2021 omboeken. Dus ook Philippe kan zijn niet-gebruikte ticket nog omboeken, zelfs als hij dat ticket zogezegd zou moeten gebruiken na 15 juni voor een terugvlucht vanuit Porto. "Philippe zal niet op die terugvlucht zitten omdat hij op 12 juni nog niet kan vertrekken. Hij heeft z'n ticket dus niet kunnen benutten. Dat blijft geldig en blijft ook z'n waarde behouden." 

Passagiers moeten volgens Maaike Andries ook niet zelf contact opnemen met de luchtvaartmaatschappij voor dat soort vragen. "We begrijpen dat veel mensen tijd nodig hebben om erover na te denken wanneer ze effectief willen vertrekken. Een nieuwe reis hangt van heel wat factoren af."

Brussels Airlines wil haar klanten ook niet verplichten om te vliegen in de zomer als ze dat zelf niet willen. Ook wat betreft de bestemming is er geen enkele verplichting. 

Alleen klanten die dringend willen omboeken, moeten zelf contact opnemen met de klantendienst

Passagiers krijgen de tijd tot 31 januari 2021 om met ons contact op te nemen en te beslissen waar of wanneer ze het ticket willen gebruiken

Maaike Andries

Wat als je nu een nieuw ticket koopt?

Volgens Andries kan je vanaf nu ook zonder zorgen tickets boeken voor alle beschikbare vertrekdata na 15 juni. “We gaan er niet vanuit dat de maatschappij niet meer zal vliegen. We zijn aan een heropstart begonnen en we hebben er alle vertrouwen in dat dat vlot zal verlopen. Indien een passagier niet meer wenst te vliegen, of om een andere reden niet meer kan vliegen, dan blijft ook dat ticket geldig en kan het later gebruikt worden."

Mensen die nu vluchten boeken maar die hun vakantie in het water zien vallen door een andere reden, zullen ook het recht hebben om hun vlucht te herboeken. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!