Bruurs zingen 'Over het muurke van ons moeder' en 'Jennifer Jennings' van Louis Neefs

woensdag 19 mei 2021 - 07:00
Bruurs
Radio 2
De zingende acteurs, Michiel De Meyer en Martijn Claes, vormen samen Bruurs. De twee leerden elkaar kennen achter de schermen in het theater en wisten meteen dat ze samen muziek wilden maken. In 'Radio 2 Bene Bene' brengen ze hun eerste single 'Over het muurke van ons moeder' en hun versie van 'Jennifer Jennings' van Louis Neefs.

Over het muurke van ons moeder 

Met hun eerste single 'Over het muurke van ons moeder' kwamen Bruurs in de Vlaamse Top 50 en dat voelde heel erg goed, vertelde Michiel De Meyer. "Een paar weken geleden bestonden we voor de luisteraars nog niet en plots ging het allemaal heel snel. We zaten al vier weken elke zondag naar de Top 50 op Radio 2 te luisteren en afgelopen zondag was het dan zo ver. We kwamen de Vlaamse Top 50 binnen en dat voelde alsof België het EK had gewonnen." Martijn Claes is enorm tevreden met alle reacties die kwamen op hun eerste single. "Ik ben echt overdonderd. We kregen al heel veel leuke reacties. Dat maakt natuurlijk veel goed in deze coronatijden."

Muzikale broers

Michiel en Martijn zijn geen biologische broers, maar ze hebben wel veel redenen om muzikale broers te zijn, vertelde Michiel De Meyer. "We zijn musicalmaatjes en daar hebben we elkaar ook leren kennen. We speelden broers in '40-45' en daar klikte het al meteen tussen ons. Ik wou terug wat muziek maken, maar ik wist niet goed wat er op mijn teksten zou passen. Martijn liet me toen wat muziek horen en hier zitten we dan. (lacht)"

Geschoolde muzikanten

Musicalartiesten zijn vaak klassiek geschoold en dat hoor je soms als ze popmuziek willen maken. Er wordt, volgens Martijn Claes, wel eens gezegd dat het heel gekunsteld klinkt. "We weten zelf nooit goed wat ze er dan juist mee bedoelen. Ik denk misschien dat het komt omdat we een verhaal proberen te vertellen en misschien te veel willen vertellen. We zijn verhalenvertellers en dat is iets wat bij musical hoort." 

We brengen een versie van 'Jennifer Jennings' van Louis Neefs en daar hoort natuurlijk een choreografie bij. Als ik het voel, dan zal ik de beweging wel even doen. 

Michiel De Meyer

Eurovisiesongfestival 

Deze week vragen we elke artiest in 'Radio 2 Bene Bene' om een cover te brengen van hun favoriete Belgische of Nederlandse inzending uit de geschiedenis van het songfestival. Die keuze was volgens Michiel De Meyer heel snel gemaakt. "We dachten eigenlijk allebei meteen aan Louis Neefs. Die is twee keer naar het songfestival gegaan voor ons land. We hadden een mash-up van de twee nummers kunnen doen, maar we hebben gekozen voor 'Jennifer Jennings' en wie weet doen we er wel even de choreografie bij. Martijn heeft zijn handen aan de piano nodig natuurlijk, maar als ik het voel, zal ik de beweging wel even doen. (lacht)" 

Nog veel meer van de Bruurs

Ze hebben nog maar net hun eerste single uit, maar Martijn Claes wist al te vertellen dat we nog veel muziek kunnen verwachten van Bruurs. "Er ligt inderdaad veel materiaal klaar en dat gaan we stap voor stap lossen. Vandaag brengen we 'Over het muurke van ons moeder' trouwens voor de eerste keer live. We zijn zenuwachtig, maar we hebben er wel mega veel zin in en we hopen dat we samen nog vaak mogen optreden."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!