Charles en IBE zingen 'Without you'

woensdag 2 juni 2021 - 07:00
Ibe & Charles
Radio 2
IBE won in 2020 'The Voice van Vlaanderen' en Charles is de recentste laureate van 'The Voice Belgique'. Zij kreeg zelfs haar eigen billboard op Times Square in New-York. 'In Radio 2 Bene Bene bundelen ze de krachten voor het liedje 'Without you'.

Respect voor Grace

IBE en Charles zijn 2 winnaars van The Voice, respectievelijk in Vlaanderen en Wallonië. Ze zijn beiden onder de indruk van Grace, die onlangs The Voice won. "Ze is zeker een verdiende winnares met heel veel talent." In Vlaanderen hebben we niet veel zicht op het talent in Wallonië. "Bij ons in Wallonië is er heel veel talent. In feite zouden de Vlamingen naar de Franstalige The Voice moeten kijken en omgekeerd ook natuurlijk. Zo leren we elkaar kennen. De grenzen tussen beide zouden beter vervagen. Door mijn overwinning in The Voice Belgique heb ik een platencontract gekregen en heel veel kansen in de media."

Nuchtere IBE

The Voice heeft bij IBE ook veel deuren geopend, maar hij is er altijd nuchter bij gebleven. Eerst een diploma en daarna de muziek. "Binnenkort zijn er examens, maar ik blijf er rustig bij. Als ik moet optreden, is de stress toch wel zichtbaar. (lacht) Grace heeft ook de keuze gemaakt om eerst voor de studies te gaan en een nieuw album mogen we van haar in het najaar verwachten. Ik heb daar respect voor. Het is goed voor haar dat ze eens goed nadenkt in welke muzikale richting ze wil gaan."

The wrong place

Charles is mede-auteur van 'The wrong place', het liedje van Hooverphonic voor het Eurovisiesongfestival. Is het voor haar een droom om daar ook eens op dat podium te staan? "Voor mij is het niet meteen een droom. We zien wel als het ooit zover is."

Instagram

Eerst was er de prima samenwerking tussen Laura Tesoro en Loïc Nottet. Nu is er IBE en Charles. Wiens idee was dit? "We volgen elkaar al een tijdje via Instagram. We lieten elkaar onze nieuwe liedjes beluisteren. Een tijdje geleden kreeg ik de vraag of ik met Charles 'Without you' wou zingen. We hebben dan besloten dat we het liedje ook gingen opnemen. En nu zitten we hier in 'Radio 2 Bene Bene'. (lacht)

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!