Chris Dusauchoit: "Ook honden en katten hebben me-time nodig"

donderdag 26 maart 2020 - 10:17
Foto: Pexels
De 9-jarige Felix uit Gent is bang dat de hond van zijn oma hem niet meer zal herkennen nu hij wekenlang niet meer op bezoek mag door de coronamaatregelen. Chris Dusauchoit stelt Felix alvast gerust in 'De Madammen': "Het hondje zal hem blijven herkennen dankzij z'n goeie neus."

"De kans dat het hondje Felix vergeet is onbestaande. Honden hebben eigenlijk alleen een tijdsbesef doorheen de dag. Weken en maanden kunnen ze niet onthouden. Ze weten wanneer het tijd is voor hun eten en de wandeling, maar meer niet. Je moet maar eens zoeken naar de beelden van soldaten die na weken of maanden hun hond terugzien. Die dieren herkennen hun baasje meteen, het is echt heel erg ontroerend. Op het zicht gaan ze het baasje misschien niet meteen herkennen, maar zéker met hun geur, want dat is hun belangrijkste zintuig. Dus, Felix moet zich geen zorgen maken, het hondje zal hem ongetwijfeld nog herkennen", legt Chris uit.

"Zorg dat je kat of hond een eigen rustig plekje heeft"

Merken de huisdieren trouwens een verschil nu we allemaal zo vaak thuis zijn? "Zoals ik altijd zeg, de hond en de kat bestaat niet. Er zijn honden en katten die het leuk vinden dat er de hele tijd gezelschap is, maar er zullen ook dieren zijn die dat niet zo leuk vinden en die liever op zichzelf zijn."

"Dus is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er een plek is waar je hond of kat rustig kan zitten. Voor honden is dat vaak een bench, voor katten een rustige kamer, of een plekje waar ze zich kunnen verstoppen. Let erop dat het niet een plaats is waar er veel passage is. Het liefst kruipen ze in een hoekje of liggen ze tegen een muur, zodat ze niet bang hoeven te zijn dat ze langs achter belaagd kunnen worden."

"Het is eigenlijk hetzelfde gevoel dat wij als mensen ervaren. Wij hebben nu ook af en toe nood aan 'me-time' omdat we altijd in hetzelfde huis zitten. Honden en katten hebben dat ook. Als je dier gezelschap wil, zal je het wel merken, dan komt het vanzelf langslopen."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!