Chris Van den Durpel trekt met zijn typetjes naar het theater: “Na al die jaren heb ik het wel gehad op tv, de uitdaging is weg”

zaterdag 20 februari 2021 - 11:00
Chris Van den Durpel heeft ons hilarische typetjes geschonken. Zo zou je hem ook kunnen kennen als Kamiel Spiessens, Jimmy B of Firmin Crets. Maar in 'Het Ministerie van Lachende Zaken’ met Sonny Vanderheyden was hij voor de gelegenheid helemaal zichzelf. Van den Durpel vertelde dat hij de wereld van de televisie achter zich laat.

Iedereen zit tegenwoordig noodgedwongen wat vaker thuis. “Bij mij is dat niet anders. We worden nog kluizenaars”, lacht Chris. “Ook ik probeer zoveel mogelijk binnen te blijven in mijn kleine bubbel, om het virus tegen te gaan. Laat ons toch hopen dat het snel voorbij gaat.” 

Een carrièreswitch? 

Want Chris heeft nog een hoop in petto. Hij werd vorig jaar zestig, maar is niet van plan al stil te zitten. “Er zijn zeker nog plannen. Al zijn die er niet op televisiegebied. Na al die jaren heb ik het wel zo een beetje gehad, de uitdaging is weg. Wat ik wel altijd gemist heb, is het contact met het live publiek. Ik zou dus opnieuw iets in het theater gaan doen! Ik heb tijd genoeg gehad om na te denken, natuurlijk. Samen met andere mensen heb ik iets in mekaar kunnen flansen.” De vraag is wanneer Chris eindelijk zal kunnen spelen. “Het zal sowieso al 2022 worden. Programmaties van culturele centra liggen nog stil.” 

Nieuwe typetjes 

“Om nieuwe typetjes te kunnen aanschouwen, zal je dus in 2022 naar het theater moeten komen.” Ook de oude typetjes van Chris zijn nog heel populair. “Er zal sowieso nog even terug worden gegrepen naar vroegere typetjes.” Over vroeger gesproken: Chris vindt het in tijden van sociale media veel moeilijker om typetjes te bedenken. Zo was er zijn typetje Sylvain Van Genechten, een oude man in een rolstoel die vrouwen op het achterwerk slaat. “Als ik nu typetjes herbekijk die ik vroeger heb gemaakt, dan weet ik dat dat nu niet meer zou kunnen. Het vak is een stuk moeilijker geworden.”

"Blij dat ik er vanaf ben"

Het is niet dat Vlaanderen langere tenen heeft gekregen, maar iedereen zet voelsprieten op en heeft een mening over wat wel en niet kan. Sociale media doet daar ook geen goed aan. Ik ben eigenlijk blij dat ik daar nu vanaf ben. Ik vind dat die sociale media je maken of net kraken. Ik snap dat iedereen zich wel eens aangevallen voelt. Toch is het moeilijk om voor een aantal mensen nog iets goed te doen. Maar wat zou humor nog zijn zonder karikaturen?”

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!