Chrissie Hynde is 70 jaar jong

dinsdag 7 september 2021 - 11:39
Chrissie Hynde
Belga
Chrissie Hynde, de zangeres van The Pretenders, viert haar 70ste verjaardag. Inspiratie voor de groepsnaam 'The Pretenders' vond ze bij het liedje 'The Great Pretender' van Sam Cooke.

 

Trouwen om een werkvergunning te krijgen

Chrissie Hynde werd geboren in het Amerikaanse Ohio als de dochter van een secretaresse en een manager van de Gouden Gids. Haar jeugd was aanvankelijk saai. Ze ging niet naar een fuif en een date was ook niet aan haar besteed. Ze had wel interesse voor optredens, waar ze verliefd werd op de muzikanten. ... Zonder die echt te ontmoeten. Begin jaren 70 verhuisde Chrissie van Amerika naar Londen, waar ze onder meer journalist werd bij het muziektijdschrift NME. Ze probeerde Johnny Rotten en Sid Vicious van de Sex Pistols te overtuigen om met haar te trouwen, alleen maar om haar een werkvergunning te bezorgen.

The Pretenders

In 1978 begon ze samen met bassist Pete Farndon, gitarist James Honeyman-Scott en drummer Martin Chambers het groepje 'The Pretenders'. De inspiratie voor de groepsnaam vonden ze bij het liedje 'The great pretender' van Sam Cooke. Er volgden hits met 'Stop your sobbing', Brass in pocket', 'Talk of the town', 'Back on the chain gang', 'Don't get me wrong' en 'I go to sleep'. Het succes werd overschaduwd door het overlijden van 2 stichtende groepsleden. Zowel Honeyman-Scott als Pete Farndon hadden de bijsluiter van de drugs iets te ruim geïnterpreteerd.

3 huwelijken en evenveel echtscheidingen

In 1983 ontmoette Chrissie Hynde zanger Ray Davis van The Kinks. Het resultaat was een relatie en een dochter Natalie. Een jaar later werd ze verliefd op Jim Kerr, zanger van Simple Minds. Hij mag zich ook vader noemen van hun dochter Yasmin. In 1990 trouwde Hynde met de Colombiaanse artiest en beeldhouwer Lucho Brieva. Dat liedje eindigde in 2002. 

Vaishnavisme

Naast muziek is Chrissie Hynde geïnteresseerd in Vaishnavisme, een onderdeel van het hindoeïsme. Ze is vegetariër en ook een dierenrechtenactiviste.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!