Christel Van Dyck getuigt over steekpartij in Londen: "Ze zeiden dat er geschoten werd, we verborgen ons onder tafel"

vrijdag 29 november 2019 - 16:33
Foto: AP
In Londen zijn meerdere gewonden gevallen bij een steekpartij op de London Bridge. Radio 2 - presentatrice Christel Van Dyck genoot er van een vakantie, zij was in de buurt toen de heisa losbarstte. Christel getuigt hierover in Spits.


“Hoe onvoorstelbaar! Ik ben compleet geëmotioneerd. Wij zaten in Borough Market, een gezellige hal met verschillende eetkramen en restaurants. We hadden al gehoord dat er iets gebeurd was op London Bridge, de metro was ook afgesloten. Maar plots zagen we ook op onze locatie mensen lopen. Er liepen mensen van de ene naar de andere kant op Borough Market.

De uitbater zei dat we onder tafel moesten kruipen. We wisten niet wat er aan de hand was.

De uitbater van het restaurant waar ik zat, riep meteen dat we onder de tafel moesten kruipen. We wisten niet wat er aan de hand was. Mensen riepen dat er werd geschoten, wij zaten daar onder de tafel en wisten van niets. Dan zijn we allemaal naar binnen moeten gaan, de eigenaar van het restaurant heeft meteen alles afgesloten en ons begeleid naar de kelder. Hij heeft dat ongelofelijk aangepakt. Later vertelde hij dat hij de aanslagen van twee jaar geleden in Londen had meegemaakt, het personeel leek heel goed getraind. Ze gaven ons meteen water en je werd aangemaand om rustig te blijven."
 

Aanslag of niet?

Intussen is bevestigd dat het een aanslag is. Van Dyck kreeg te horen dat het een bendeoorlog was. "Wel gek om mee te maken, ineens lijkt Londen een belegerde stad en vliegen overal helikopters. Je voelt je plots héél onveilig. We hebben zelfs niets gegeten, toen het gebeurde stond ons eten net op tafel. Maar we hebben ook niets moeten betalen (lacht). Ik klink misschien heel verward maar dit heb ik nog nooit meegemaakt." 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!