Coelwerck zingt 'Voor altijd'

dinsdag 1 juni 2021 - 07:00
Coelwerck
Radio 2
Coelwerck is een poprockgroep uit Sint-Truiden. In een vorig leven heette de groep Generation Gap en speelden ze covers. 'Voor altijd' is hun eerste liedje dat de band zelf schreef en dat verdiende een nieuwe naam. Meer moet dat niet zijn.

Met Generation Gap door de tijd reizen

Er zijn heel wat groepen die het van hun live-reputatie moeten hebben. Generation Gap uit Sint-Truiden was de meest dynamische groep uit Limburg. Ondertussen is er een wijziging gebeurd in verband met de groepsnaam. Het werd Coelwerck en de zanger is Marc Mathijs.
"Generation Gap is ontstaan uit 5 muzikanten die sterk verschillenden wat de leeftijd betreft. De jongste was 18, de oudste was 40 en dat ben ik. (lacht) We hadden ook allemaal verschillende muziekgenres die we graag hoorden. We hebben dat in 1 mix gegooid en daarmee gingen we door de tijd reizen. Op ons repertoire stonden covers van de jaren 60 tot nu."

Dankzij de pandemie

Na een tijdje kwam er ook een muzikale switch naar eigen liedjes. "Daar heeft de pandemie voor gezorgd. Mocht die er niet geweest zijn, dan hadden we gewoon verder opgetreden zoals we gewoon waren en heeft Coelwerck misschien niet bestaan. Dan kwam de bedenking om ook eigen muziek in het Nederlands te schrijven. Dan zochten we een gepaste groepsnaam bij. Dat werd dan Coelwerck." 

Coelwerck is in Sint-Truiden een mijnwerker ten velde

Marc Mathijs

Een mijnwerker ten velde

"Coelwerck is een begrip in Sint-Truiden, waar wij vandaan komen. Dat is een andere naam voor een mijnwerker ten velde. We vonden deze naam allemaal wel leuk."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!