Crowded House komt naar TW Classic

maandag 9 december 2019 - 13:30
Crowded House
Een deel van het voorprogramma van Paul McCartney op TW Classic is bekend. Crowded House zal er ook zijn grootste klassiekers spelen.

Opwarming

De Australische groep Crowded House zal samen met de groep The Killers de festivalweide van Werchter opwarmen tijdens TW Classic. Daarna mag Paul McCartney het muzikale vuurwerk afschieten.

Familie Finn

De groep Crowded House is een familie-aangelegenheid. De gezichten zijn de gebroeders Neil en Tim Finn. Zij waren al samen muzikaal actief bij de groep Split Enz. Daarvan ken je zeker het liedje 'Message to my girl'.
In 1984 gaan de groepsleden uit elkaar. Twee jaar later begint Neil Finn de nieuwe formatie Crowded House. Het duurt tot begin jaren 90 vooraleer broer Tim ook bij de groep komt.
Hun klassiekers zijn 'Don't dream it's over', 'Into temptation', 'Weather with you', 'Four seasons in one day' en 'Better be home soon'. 
In 1996 trekt Neil Finn de stekker uit de groep omdat hij naar eigen zeggen 'bang was zichzelf te herhalen'. Het afscheidsconcert in Sydney wordt bijgewoond door 120.000 mensen.
In 2007 blaast Neil Finn terug leven in de groep. Momenteel speelt zelfs zijn zoon Liam Finn mee in Crowded House.

Groepsnaam

Aanvankelijk heette de groep The Mullanes, omdat de tweede voornaam van Neil Finn 'Mullane' is. De groepsnaam veranderde toen ze hun eerste album opnamen in een klein huisje waar het druk (crowded) was.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!