Daan Masset belt met Kylie Minogue: "Als ik ooit terug op een podium mag staan, zal ik van elke seconde genieten"

donderdag 30 juli 2020 - 15:15
Superster of niet: ook Kylie Minogue moest haar plannen herzien door de wereldwijde coronacrisis. Maar er is toch, met een beetje vertraging, een nieuwe single én plaat! Daan Masset belde met Kylie tijdens 'Zot Veel Zomer'.

Kylie verblijft op dit moment in Londen. "Het gaat hier het komende weekend ook mooi weer worden. Ik durf het bijna niet geloven! Het zal hier voor een ‘meltdown’ zorgen in plaats van een lockdown. (lacht) Iedereen zit toch wat beter in zijn vel wanneer het mooi weer is." En dat weer past perfect bij 'Say something', haar nieuwe zomersingle. "Ik vind het een leuk idee dat mensen mijn nummer gaan spelen wanneer ze gezellig samenkomen in elkaars tuin of in het park. Overal ter wereld! Het nummer gaat over de zoektocht naar en de betekenis van liefde. Liefde en gevoelens zijn eindeloos, complex en zo mooi. En dan bedoel ik niet alleen liefde voor je partner. Maar ook voor je familie, vrienden, … Ik kan uren doorgaan over liefde en gevoelens!"

Australië

Maar ook een superster als Kylie Minogue ontsnapt natuurlijk niet aan het coronavirus. "Mijn familie en ik zijn gelukkig allemaal oké. We nemen elke dag zoals hij komt en proberen blijdschap te vinden in de dingen. En ook blijdschap te verspreiden waar we kunnen." Kylie komt oorspronkelijk uit Melbourne in Australië. Die stad gaat nu voor een tweede keer in lockdown door Covid-19. "Ik ben altijd bezorgd om vrienden en familie daar. Ik ben altijd ver van huis, maar tijdens deze periode heb ik mij nog nooit zó veraf gevoeld. Ik kan niet doen wat ik gewoonlijk zou doen: een vlucht boeken en bij hen zijn. Ik vind het jammer dat Australië te kampen heeft met een coronapiek en hoop dat iedereen veilig en wel blijft."

Ik ben altijd ver van huis. Maar tijdens deze pandemie heb ik mij nog nooit zó veraf gevoeld van familie en vrienden in Australië.

Kylie Minogue

"Van je keuken of living kan je ook een dansvloer maken!"

'Say something' is een voorbode van Minogue’s nieuwe plaat, 'Disco'. Maar een album opnemen tijdens een pandemie is, zacht uitgedrukt, bizar. "Niemand heeft zoiets al ooit meegemaakt. Ik heb het album afgewerkt tijdens de lockdown, in mijn thuisstudio. Ik heb zelf geleerd hoe ik opnames moest maken. Dat is misschien een klein pluspunt aan de hele situatie: ik heb iets nieuws geleerd! Maar als het album klaar is, moet je ’t natuurlijk ook loslaten op de wereld. Maar hoe doe je dat tijdens een pandemie? Ik vond het gewoon geen goed moment om over muziek te praten. Die eerste weken in lockdown waren zo traumatisch voor onze wereld. Nu voel ik mij daar wel goed bij. Ik ben blij dat mijn single mensen raakt. Het betekent veel voor mij om tijdens deze moeilijke, donkere periode een beetje blijdschap en hoop te kunnen verspreiden."

Verklapt de titel van het album exact wat we mogen verwachten? "Oh ja, wees voorbereid! Haal je disco-outfit maar boven! Naar een echte disco gaan zal er misschien niet snel inzitten. Maar van je keuken of living kan je ook een dansvloer maken! Thuis kan je ook een beetje ontsnappen aan de realiteit. Disco kan ook in je hoofd en in je hart zitten."

"Hopelijk zien we elkaar snel weer"

"Een tour zal ook niet voor meteen zijn. Maar ik blijf er wel van dromen. Ik heb in 2018 en 2019 al veel getourd. 'Disco' was toen nog niet klaar, maar we waren wel al aan het bespreken hoe leuk het zou zijn om met dat album terug te kunnen reizen. Die droom is er absoluut nog steeds, maar we kunnen daar nu gewoon geen plannen voor maken. Als we er ooit terug aan kunnen beginnen, zal ik van elke seconde genieten. Terug op een podium staan met mijn heerlijk publiek zou fantastisch zijn. Daar trek ik mij aan op."

Kylie sloot af met een boodschap voor haar Belgische fans. "Ik hoop dat jullie allemaal veilig en gezond zijn en blijven. Hopelijk zien we elkaar snel weer. Ik kijk er naar uit om terug bij jullie op bezoek te komen!"

Herbeluister hieronder het volledige gesprek

Radio 2: Zot Veel Zomer
Daan Masset belt met Kylie Minogue

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!