De 5 hoogtepunten van het 1000 Klassiekers Koor!

zaterdag 14 december 2019 - 17:19
Foto van het koor
Foto: Jokko
Op zaterdag 14 december gaven we het startschot van de 1000 Klassiekers met twee concerten in de Sint-Romboutskathedraal van Mechelen. Een 50-koppig koor, bestaande uit luisteraars van Radio 2 en professionele zangers, zongen de allerleukste klassiekers. Marcel Vanthilt was de ceremoniemeester van dienst en praatte de avond aan elkaar. Geniet mee van de mooiste momenten!

Sint-Romboutskathedraal

Het 1000 Klassiekers concert vond plaats op een unieke locatie: in de Sint-Romboutskathedraal! In het midden van de kathedraal kon je genieten van het prachtige kunstwerk "Museum of the Moon", een opblaasbare replica van de maan. Het kunstwerk was eerder al in verschillende andere steden te zien. De maan zorgde voor een magische sfeer in de kathedraal die het optreden naar een hoger niveau tilde. 

Foto van de maan.

50- koppig koor

Vanavond niet één zanger, maar een 50-koppig koor. Het was wondermooi om te zien hoe de zangers en zangeressen genoten van de samenzang, hoe iedereen straalde en elkaar versterkte. Het koor was niet alleen een streling voor het oor, maar ook voor het oog.

Foto van het koor

All I want for Christmas 

Ho ho ho, nog 11 nachten slapen en het is Kerstmis! Om al een beetje in de sfeer te komen, zong het 1000 Klassiekers Koor een prachtige versie van "All I want for Christmas". Hans Primusz, de dirigent van het koor, vroeg ook medewerking van het publiek. Om de kerstbelletjes in dit nummer na te bootsen, zat iedereen ritmisch te tikken tegen z'n sleutelbos. 

 

sleutels

Zilveren pak van Marcel 

De ceremoniemeester van dienst was niemand anders dan... Marcel Vanthilt! Marcel praatte de hele avond aan elkaar en hij deed dat in stijl: een flashy zilveren pak! Prachtig gecombineerd met de gouden dresscode van het koor.

pak marcel

Orgel 
 

Het laatste nummer van de avond was "Rood" van Marco Borsato. Een prachtige apotheose waarbij ook het orgel van de Sint-Romboutskathedraal luid weerklonk. Zo indrukwekkend, en je voelde ook echt in de zaal dat iedereen mee was. Het resulteerde in het laatste hoogtepunt van de avond: een welverdiende staande ovatie.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!