De Belgische 15 van de jaren 2000 met Willy Sommers

donderdag 11 februari 2021 - 07:00
Willy Sommers
Radio 2
Tijdens 'De Week van de Belgische muziek' draaien we de 15 favoriete liedjes van eigen bodem uit de jaren 2000. De nummers werden gekozen door de luisteraars van Radio 2 op basis van de jongste 1000 Klassiekers. De 'Belgische 15 van de jaren 2000' wordt uitgezonden in de stream van Radio 2 Bene Bene op donderdag 11 februari. Vanessa Vanhove krijgt daarbij de hulp van Willy Sommers.
 1. WILLY SOMMERS - Laat de zon in je hart
 2. YEVGUENI - Als ze lacht
 3. KOMMIL FOO - Ruimtevaarder
 4. WIM SOUTAER - Allemaal
 5. NATALIA - I've only begun to fight
 6. BART PEETERS - Heist aan Zee
 7. YASMINE - Hou me vast (dieprood)
 8. HOOVERPHONIC - Mad about you
 9. BART PEETERS - Liefde is alles
 10. MILK INC. - Walk on water
 11. CLOUSEAU - Vonken & vuur
 12. NATALIA - I want you back
 13. BART PEETERS - Allemaal door jou
 14. MILOW - You don't know
 15. FIXKES - Kvraagetaan

Yasmine was een heel goede vriendin van Willy Sommers

Willy Sommers leerde Yasmine goed kennen toen zij voor 'Tien om te zien' tijdens de zwangerschap van Anne De Baetzelier. Willy Sommers: "Er zijn momenten in je leven die je nooit vergeet. Op 25 juni 2009 reed ik naar mijn tennisclub en om 17u hoorde ik op de radio dat Yasmine overleden was.
Ik heb mijn auto meteen op de pechstrook gezet om te bekomen. Ik was aan de grond genageld. De tranen waren niet ver weg. Ik kende haar voordien als een vrolijke spring-in-'t-veld, die altijd goedgezind was. We zaten tijdens de opnames in dezelfde kleedkamer en vertelden onze geheimen aan elkaar. Ineens was dat allemaal weg."

Een scheiding met de glimlach

Toen Helmut Lotti naar de notaris reed om zijn derde echtscheiding te regelen, stond hij vast in de file op de ring rond Brussel en het regende pijpenstelen. Door de omstandigheden was Helmut droevig, maar dat veranderde toen hij het liedje 'Laat de zon in je hart' van Willy Sommers op de radio hoorde. Ineens waren al zijn zorgen weg. Hij is met de grootste glimlach bij de notaris aangekomen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!