De Belgische 15 van de jaren 60 met Liliane Saint-Pierre

zondag 7 februari 2021 - 07:00
Liliane Saint-Pierre
Radio 2
Tijdens 'De Week van de Belgische muziek' draaien we de 15 favoriete liedjes van eigen bodem uit de jaren 60. De nummers werden gekozen door de luisteraars van Radio 2 op basis van de jongste 1000 Klassiekers. De 'Belgische 15 van de jaren 60' wordt uitgezonden in de stream van Radio 2 Bene Bene op zondag 7 februari om 14u. Vanessa Vanhove krijgt daarbij de hulp van Liliane Saint-Pierre.
 1. WILL TURA - Eenzaam zonder jou
 2. THE WALLACE COLLECTION - Daydream
 3. WILL TURA - Het kan niet zijn
 4. THE PEBBLES - Seven horses in the sky
 5. ADAMO - Inch Allah
 6. WILL TURA- Arme Joe
 7. LOUIS NEEFS- Jennifer Jennings
 8. MARVA - Een eiland in groen en blauw
 9. WILL TURA - Vlaanderen m'n land
 10. JIMMY FREY - Zo mooi zo blond en zo alleen
 11. FERRE GRIGNARD - Drunken sailor
 12. JACQUES BREL - Le plat pays
 13. WILL TURA - El Bandido
 14. THE COUSINS - Kili-Watch
 15. FERRE GRIGNARD - Ring Ring I've got to sing

We gotta stop

Liliane Saint-Pierre heeft in 1963 haar eerste stappen in de muziek gezet met haar deelname aan 'De Grote Varièté-prijs' van Radio Luxemburg. Een jaar later werd haar grootste succes 'We gotta stop' opgenomen. Het was een bewerking van 'Stop and think it over' van het Amerikaanse duo Dale & Grace.

Maddly Bami

Liliane Saint-Pierre ging in 1968 in de leer bij Claude François die haar de knepen van het vak leerde. Bij hem ontmoette Liliane ook Maddly Bamy, één van The Clodettes, de danseressen van Claude François. Madly werd later de laatste partner van Jacques Brel. 

Een patat van Louis Neefs

Toen de 19-jarige Liliane Saint-Pierre in 1968 deel nam aan Canzonissima, zat Louis Neefs in de jury. Hij vond dat het liedje, dat Liliane toen zong, niet bij haar leeftijd paste. Louis Neefs: "Mocht mijn dochter dit gezongen hebben, ik zou haar een patat op haar oren gegeven hebben." Een jaar later heeft Liliane in zijn eigen televisieprogramma Louis een geschenkje gegeven. Toen hij het pakje open deed, zag hij een grote patat. Louis vond het grappig.
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!