De Belgische 15 van de jaren 70 met Raymond van het Groenewoud

maandag 8 februari 2021 - 07:00
Raymond van het Groenewoud
Radio 2
Tijdens 'De Week van de Belgische muziek' draaien we de 15 favoriete liedjes van eigen bodem uit de jaren 70. De nummers werden gekozen door de luisteraars van Radio 2 op basis van de jongste 1000 Klassiekers. De 'Belgische 15 van de jaren 70' wordt uitgezonden in de stream van Radio 2 Bene Bene op maandag 8 februari. Vanessa Vanhove krijgt daarbij de hulp van Raymond van het Groenewoud.
 1. WIM DE CRAENE - Tim
 2. RAYMOND VAN HET GROENEWOUD - Meisjes
 3. ZJEF VANUYTSEL - De zotte morgen
 4. LOUIS NEEFS - Laat ons een bloem
 5. RAYMOND VAN HET GROENEWOUD - Vlaanderen boven
 6. KRIS DE BRUYNE - Amsterdam
 7. HUGO RASPOET - Helena
 8. WILLY SOMMERS - Zeven anjers, zeven rozen
 9. WILL TURA - Wat je diep treft
 10. JOHAN VERMINNEN - Laat me nu toch niet alleen
 11. ANN CHRISTY - Dag vreemde man
 12. SAMANTHA - Eviva España
 13. RITA DENEVE - De allereerste keer
 14. PLASTIC BERTRAND - Ca plane pour moi
 15. NICOLE & HUGO - Goeiemorgen, morgen

 

Muzikale genen

De familie van het Groenewoud heeft muzikale genen. Raymond van het Groenewoud leerde in de jaren 70 als bassist de stiel in het balorkest van zijn vader Nico Gomez, waar ook Nicole Josy in het achtergrondkoortje zong. Nicole werd later wereldberoemd als partner van Hugo.
Patrick, de halfbroer van Raymond, was ook de drummer van Plastic Bertrand, die in 1978 een grote hit scoorde met 'Ca plane pour moi'.

De allereerste keer 

Nico Gomez was ook de auteur en producer van het liedje 'De allereerste keer' van Rita Deneve. Raymond van het Groenewoud herinnerde zich ook dat zijn stiefmoeder niet zo gelukkig was wanneer Nico en Rita iets te dicht bij elkaar kwamen tijdens hun werkzaamheden.   

Voetballen met Willy Sommers

Om aan de kost te komen, trad Raymond in de jaren 70 op in parochiezalen, cafés en jeugdclubs. Naast zijn eigen repertoire speelde hij ook covers van Vlaamse artiesten, zoals 'Zeg me wanneer' van Willy Sommers. Raymond kon ook aardig voetballen en daarom werd hij gevraagd voor de voetbalploeg van de toenmalige BRT. Daar kwam hij geregeld Willy Sommers tegen. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!