De Belgische 15 van de jaren 80 met Kris Wauters

dinsdag 9 februari 2021 - 07:00
Kris Wauters
Radio 2
Tijdens 'De Week van de Belgische muziek' draaien we de 15 favoriete liedjes van eigen bodem uit de jaren 80. De nummers werden gekozen door de luisteraars van Radio 2 op basis van de jongste 1000 Klassiekers. De 'Belgische 15 van de jaren 80' wordt uitgezonden in de stream van Radio 2 Bene Bene op dinsdag 9 februari. Vanessa Vanhove krijgt daarbij de hulp van Kris Wauters.
 1. SOULSISTER - The way to your heart
 2. WILLY SOMMERS - Als een leeuw in een kooi
 3. SANDRA KIM - J’aime la vie
 4. WILL TURA - Ik mis je zo
 5. WILLY SOMMERS - Het water is veel te diep
 6. CLOUSEAU - Daar gaat ze
 7. CLAUDE BARZOTTI - Madame
 8. ANN CHRISTY - De roos
 9. WILL TURA - Mooi 't leven is mooi
 10. TWEE BELGEN - Lena
 11. BART KAELL - De Marie Louise
 12. CLOUSEAU - Anne
 13. TC MATIC - Oh la la la
 14. TECHNOTRONIC - Pump up the jam
 15. LILIANE SAINT-PIERRE - Soldiers of love

 

Daar gaat ze

Tijdens de opname van het debuutalbum 'Hoezo?' had Koen Wauters iets teveel gefuifd. Toen hij de studio binnenkwam, zat er veel ruis op zijn stem. Er werd gezocht naar een liedje waar de lage stem van Koen perfect bij paste en dat was 'Daar gaat ze'. Als Kris het liedje hoort, is hij er nog steeds kapot van.

96 flauwgevallen meisjes

In de beginperiode beleefden Koen en Kris een Clouseau-mania met heel veel enthousiaste en gillende meisjes. Tijdens een optreden van Clouseau was er geen afgescheiden ruimte vóór het podium, waar de hulpdiensten en de security plaats vonden. De mensen van Het Rode Kruis stonden daarom achter het podium. Tijdens het concert viel het ene na het andere meisje flauw. De verplegers liepen 96 keer tussen de groepsleden om de slachtoffers naar een ruimte te brengen waar ze bij hun positieven konden komen. In het begin kon de groep ermee lachen, daarna iets minder.

Achtergrondkoortje

Kris Wauters zong geregeld de tweede en derde stem voor de liedjes van Clouseau. Dat maakte indruk op de producer Roland Verlooven. Daarom werd Kris gevraagd om ook in de koortjes te zingen van 'De Marie-Louise' van Bart Kaëll en 'Als een leeuw in een kooi' van Willy Sommers.
Als je heel goed luistert, hoor je de stem van Kris ook op de liedjes van Mama's Jasje en Margriet Hermans.

De trouwjurk in de slotgracht

Voor een concert in het Nederlandse Zeist werd er voor het concert van Clouseau een podium gebouwd aan een feeëriek kasteel. Tussen de groep en het publiek was er een slotgracht. Op een bepaald moment vroeg Koen Wauters aan de menigte of er iemand naar het podium wou zwemmen. Een koppel in volledige trouwoutfit is het water ingedoken om bij Koen te zijn.

Telefoontje van Will Tura 

Wanneer Clouseau een album opgenomen heeft, krijgt Kris Wauters iedere keer een telefoontje van de grootmeester Will Tura, die hem steeds feliciteert met het geleverde werk.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!