De Belgische 15 van de jaren 90 met Guy Swinnen

woensdag 10 februari 2021 - 07:00
Guy Swinnen
Radio 2
Tijdens 'De Week van de Belgische muziek' draaien we de 15 favoriete liedjes van eigen bodem uit de jaren 90. De nummers werden gekozen door de luisteraars van Radio 2 op basis van de jongste 1000 Klassiekers. De 'Belgische 15 van de jaren 90' wordt uitgezonden in de stream van Radio 2 Bene Bene op woensdag 10 februari. Vanessa Vanhove krijgt daarbij de hulp van Guy Swinnen.
 1. GORKY - Mia
 2. RAYMOND VAN HET GROENEWOUD - Twee meisjes
 3. NOORDKAAP - Ik hou van U
 4. CLOUSEAU - Nobelprijs
 5. YASMINE - Diep in mij
 6. WILL TURA - Hemelsblauw
 7. MAMA'S JASJE - Als de dag van toen
 8. JAN DE WILDE - Eerste sneeuw
 9. DE KREUNERS - Ik wil je
 10. BART HERMAN - Ik ga dood aan jou
 11. VAYA CON DIOS - What's a woman
 12. THE SCABS - Hard times
 13. PHILIPPE ROBRECHT - Magie
 14. DANA WINNER - Ik hou van jou
 15. BART KAELL - Zeil je voor het eerst

 

De dinosaurus van de Belgische rock

Vóór een optreden werd Guy Swinnen eens aangekondigd als 'De dinosaurus van de Belgische rock'. Deze geuzennaam viel in goede aarde bij Guy.

Hard times

Het pensioennummer van The Scabs is 'Hard times'. Elke generatie kent het liedje. Toch is dit niet het favoriete nummer van Guy Swinnen. Zijn voorkeur gaat eerder naar 'Can't call me yours'.

Dani Klein

Op de eerste albums van The Scabs heeft Dani Klein, de zangeres van Vaya Con Dios, in het achtergrondkoortje gezongen. Met haar had gitarist Willy Willy een relatie. Toen er een breuk kwam, verliet Willy de groep Vaya Con Dios om met The Scabs muziek te maken.

Yoghourt-Engels

Het gebeurt wel eens dat Guy Swinnen tijdens een concert zijn tekst vergeet en de mist in gaat. Dan zingt hij verder in het 'yoghourt-Engels', zoals Guy het zelf noemt. Na het optreden zijn er altijd fans die hem daarover aanspreken. 

Vrouwenkontjes met Yasmine

Voor Guy Swinnen was Yasmine een goede vriendin. Met haar had hij leuke gesprekken, die niet alleen over de muziek gingen. Ze hadden bijvoorbeeld allebei veel interesse in vrouwenkontjes, een gedeelde passie.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!