Paul McCartney componeert zijn eerste musical

vrijdag 19 juli 2019 - 12:04
Paul McCartney
Paul McCartney gaat zijn eerste musical schrijven gebaseerd op de film "It's a wonderful life".

Paul McCartney is het levende voorbeeld van "langer gaan werken". De 77-jarige voormalige Beatle begint aan een nieuwe uitdaging. Paul gaat zijn eerste musical componeren. Deze is gebaseerd op de film "It's a wonderful life" uit 1946.
McCartney werkt hiervoor samen met Lee Hall, die het script zal schrijven. Lee Hall maakte zich recent verdienstelijk met de film "Rocketman" over het leven van Elton John.  Paul McCartney componeert de liedjes voor de musical.
Het is de bedoeling dat deze voorstelling eind 2020 in première gaat. 

"It’s a wonderful life" is een verhaal waarin we ons allemaal kunnen herkennen.

Paul McCartney

It's a wonderful life

De film "It's a wonderful life" is een kerstverhaal uit 1946, geregisseerd door Frank Capra. Met James Stewart en Donna Reed in de hoofrollen. Het verhaal gaat over een goede man die uit het leven wil stappen en gered wordt door een beschermengel.
Bij de Oscaruitreiking in 1947 kreeg "It's a Wonderful Life" vijf nominaties voor "Beste acteur", "Beste regie", "Beste montage", "Beste geluid" en "Beste film". De filmmakers gingen met lege handen naar huis.

Paul McCartney

Zoals je wel weet, heeft Paul McCartney zich in de jaren 60 meer dan verdienstelijk gemaakt met de klassiekers van The Beatles. In de jaren 70 en 80 kwam er een vervolg met de groep Wings. Daarna ging Macca met evenveel succes solo.
Maar hij kon meer. In 1991 schreef Paul McCartney zijn eerste klassieke werk "Paul McCartney's Liverpool Oratorio". Het is een compositie voor de 150ste verjaardag van The Royal Liverpool Philharmonic Orchestra.
In 2001 kwam het boek "Blackbird Singing" in de winkel. Het is een bundel met liedteksten en gedichten van Paul McCartney van 1960 tot 1999.
In 2005 hield Paul de pen vast voor het kinderboek "High in the clouds". Dit is een verhaal over de eekhoorn Wirral die op zoek gaat naar het dierenparadijs Animalia nadat zijn bos is vernield door bulldozers. Het boek werd verfilmd in 2017.
"Hey Grandude" is een uitspraak van één van de kleinkinderen van Paul McCartney. Het is ook de titel van zijn kinderboek dat in september 2019 in de boekenrekken zal liggen.

Lees meer

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!