De favoriete 80's videoclips van Marcel Vanthilt: 'Fade to grey' van Visage

donderdag 16 april 2020 - 13:53
Steve Strange
Ebet Roberts
In 1987 werd onze collega Marcel Vanthilt vj - of videojockey - bij de populaire muziekzender MTV. Hij praatte er videoclips aan elkaar in zijn eigen stijl. Hij zag dagelijks merkwaardige videoclips passeren die hem bijgebleven zijn. Dit is er eentje van!

Visage

Begin jaren 80 stond iedereen op de dansvloer als de intro gestart werd van 'Fade to grey' van Visage. Marcel Vanthilt: "De zanger van Visage was de Engelse zanger Steve Strange, een artiestennaam waarvoor hij inspiratie vond bij een Marvel Comic-personage Dr. Strange. Daarnaast was hij de eigenaar van de discotheek 'Blitz Club', waar iedereen zich zo opzichtig mogelijk kleedde. De ene was een piraat en de ander droeg gevleugelde kostuums. Zo is de de nieuwe stroming New Romantic ontstaan met Spandau Ballet, Adam & The Ants, Duran Duran en Boy George."

Jani Katzaltis

Marcel Vanthilt: "Steve Strange was een Brits cultfiguur. Hij was de Jani Katzaltis van het Verenigd Koninkrijk in de jaren 80. Hij was bi-seksueel, schizofreen en heroïne-verslaafd. Hij is zelfs ook eens opgepakt voor een winkeldiefstal van een Teletubbie." Steve stierf aan een hartaanval tijdens zijn vakantie in Egypte. Hij was 55. Tijdens zijn begrafenis werd zijn kist gedragen door Boy George en de mannen van Spandau Ballet.

Begrafenis Steve Strange

Fade to grey

Voor de videoclip van 'Fade to grey' werden vernieuwende videotechnieken gebruikt door de regisseurs Godley & Creme, voormalige muzikanten van 10CC. Daarna hebben ze in de jaren 80 nog fantastische videoclips voor andere artiesten gemaakt, zoals Frankie Goes to Hollywood en Duran Duran. In de videoclip zien we ook Brigitte Ahrens, de vriendin van Steve Strange. Zij was een Oost-Duitse charmezangeres van onder meer 'Alles dreht um uns beiden'. In de clip doet ze een parlando in het Frans, terwijl ze Duitse is."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!