De favoriete vakantieplek in eigen land van Cathérine Vandoorne

woensdag 12 augustus 2020 - 09:30
VRT
Op vakantie in eigen land. Milieuvriendelijk én goed voor de portemonnee! Dat zijn twee vliegen in één klap. Ook onze presentatoren doen mee. Cathérine Vandoorne wil haar favoriete plekje in België met je delen.

Het Middelheimmuseum in Antwerpen is absoluut mijn lievelingsplekje. Het is voor mij een combinatie van ‘the best of both worlds’: cultuur en natuur. Kunst en natuur gaan er hand in hand, en op sommige plaatsen versterken ze mekaar duidelijk.”

Het Middelheimmuseum in Antwerpen

“Je kan er een wandeling maken doorheen de kunstwerken, die gewoon in openlucht tussen de bomen en de planten staan. Als je een liefhebber bent van kunst en van een wandeling in de natuur, dan krijg je hier extra veel waar voor je geld. Figuurlijk dan, want de toegang tot het museum is gratis!”

“Ook kinderen vinden zo’n wandeling helemaal niet saai, want je botst telkens op iets nieuws. Ik heb het zelf ervaren met mijn dochter. Het is een verzameling van moderne kunst, met enerzijds een verzameling van beelden en anderzijds ook conceptuele kunst. Werken van Rodin, van Floris Jespers tot de Chinese kunstenaar Ai Weiwei … Je vindt ze er allemaal terug.”

Tips en Tricks

“Bovendien ligt het museum vlak naast het Nachtegalenpark in Antwerpen, als je nog niet uitgewandeld zou zijn, dan kan je je tocht verderzetten. Bij mooi weer is het ook heerlijk vertoeven op het terras van het museumcafé! Bekijk wel op de site eerst de covid-19 maatregelen voor je vertrekt. Veel plezier!”

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!