De leraar van het jaar: lesgeven is kansen geven

donderdag 16 juni 2022 - 07:02
Elk jaar kiezen collega’s, ouders en leerlingen zelf de genomineerden voor de ‘Leraar van het Jaar’. In 2022 gaat die titel naar een leraar die zijn leerlingen alle kansen geeft. Want de impact van leraren is enorm. Wie het even niet ziet zitten, laten ze niet vallen. En wie wil uitblinken, tillen ze nog hoger.

Tot zondag 12 juni kon je jouw favoriet nomineren. Liefst 18.000 leerlingen, leraren en ouders stuurden hun nominatie in. Op dit moment gaat de jury in al die mooie verhalen op zoek naar de winnaar. Op dinsdag 28 juni maakt Klasse de Leraar van het Jaar 2022 bekend.

Radio 2 zoekt mee en zet de genomineerden in de bloemetjes!

In de week van 20 juni gaan De Madammen elke dag op bezoek bij één van de genomineerde leerkrachten. Om kennis te maken met zij die de jongeren het beste van zichzelf geven, dag in dag uit, week in week uit. Want lesgeven is alles geven!

De hele week lang kan je hier kennismaken met enkele van de tienduizenden leraars die zich in Vlaanderen inzetten om onze jeugd een mooie toekomst te geven. 

Waarom lesgeven de mooiste job is die er bestaat

We horen de laatste tijd wel vaker minder positieve geluiden uit het onderwijsveld. Maar feit is en blijft dat voor de overgrote meerderheid van de leerkrachten, lesgeven écht het mooiste beroep van de wereld is. Niet vanwege de vele vakantie of het goede loon, maar bovenal vanwege de voldoening die het geeft. 

Want geef toe, wat is er fijner en toffer dan je kennis door te geven aan zij die onze toekomst zijn? Lesgeven is het beste van jezelf geven om het beste uit je leerlingen te halen. Het is je vakkennis en je expertise delen met de experts van morgen. Het is je leerlingen uitdagen en door hen uitgedaagd worden, zodat zij straks sterk staan en positief omgaan met wat ze op hun bord krijgen. Het is kansen geven en blijven geven. Lesgeven is samen de toekomst vormgeven.

Overweeg jij een job in het onderwijs?

Surf dan zeker eens naar deze site en ontdek wat lesgeven voor jou kan betekenen! Want lesgeven is alles geven. En daar veel voor terugkrijgen. Zoals voor Lies, Mo, Luca, Zuzanna, Noor, Vincent en alle anderen. Doe je mee? 
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!