De verborgen plekjes van Ingeborg, Jan Verheyen, Koen Crucke & Willem Vermandere

dinsdag 30 juni 2020 - 09:52
Foto: Radio 2
Radio 2 West-Vlaanderen laat voor één keer de grote attracties links liggen en gaat samen met jou op zoek naar verborgen plekjes. Wat is jouw verborgen plekje in West-Vlaanderen?

Ingeborg - De benedenkapel in Brugge

In de Bisschopsdreef van Sint Kruis in Brugge woont Ingeborg. In het toeristische hart van Brugge zijn er volgens Ingeborg ook nog verborgen plekjes. "Dé plek waar je voor je het weet voorbij gelopen bent, is de benedenkapel. Op de Burg heb je de basiliek en die bestaat uit twee kapellen. De benedenkapel is niet zo bekend: oud en Romaans. Volgens kenners een heel krachtige en energetische plek. Ik ben er geweest met een groepje en ik stond op een plekje daar en ik voelde dat die plaats me energie gaf."

Benedendkapel Brugge

Koen Crucke - De bossen van De Haan

Zanger en acteur Koen Crucke woont al bijna tien jaar in De Haan. Hij is er een beetje ambassadeur geworden van de kustgemeente, maar zijn verborgen plekje ken jij misschien nog niet. "De bossen van Klemskerke tot Wenduine. Dat zijn werkelijk prachtige bossen! Je hoort er ook veel vogels zingen. Die bossen lopen door tot in de duinen van Wenduine Een rustige en prachtige plek om te vertoeven!"

Willem Vermandere - Eggewaartskapelle

Dit jaar is Willem Vermandere 80 jaar geworden en ook hij is nog altijd verrast door zijn eigen omgeving in Steenkerke bij Veurne. "Natuurlijk ken ik hier veel mooie plekjes maar vooral de weg van Eggewaartskapelle, langs De Molenwal naar Lampernisse, is prachtig. Een gezegend stuk landschap waar ik elke keer heel ontroerd doorrijd. Prachtig water en een fameus landschap. Iets mooiers weet ik hier niet zijn in de Westhoek."

Eggewaartskapelle

Aagje Vanwalleghem - De Abdijpoort in Wevelgem

Ex-topturnster Aagje Vanwalleghem woont tegenwoordig in Oudenaarde met haar gezin, maar elke week komt ze meerdere keren in Wevelgem waar ze is opgegroeid. "Vroeger ging ik vaak langs de Abdijpoort wandelen met mijn hondjes. Ik maakte er ook mijn communiefoto's en met mijn klein paardje wandelde ik er ook, via de Kloosterstraat richting de Abdijpoort naar de Leie. Puur jeugdsentiment! Je hebt er ook een vijvertje met allemaal kwakende kikkers, eendjes en aan de andere kant staan de koeien naar je te lachen. Een mooi natuurplekje!"

Koen Naert - De Warandeputten van Oostkamp

Als marathonloper kent Koen Naert uit Oostkamp zijn omgeving erg goed. Tijdens trainingen ontdekt ook hij nog elke week mooie plekjes in zijn omgeving. "De Warandeputten in Oostkamp zijn gekend maar binnenin nog niet zo. Het is er superleuk! Veel mensen passeren gewoon langs het kanaal, voorbij die putten, maar ga er zeker even in wandelen. Het is een fantastische plek om er tot rust te komen, alsof je op een andere wereld bent."

Jan Verheyen - Kampveldroute Waardamme

Regisseur Jan Verheyen en zijn vrouw Lien Willaert wonen al een tijd in Ruddervoorde. Tijdens de lockdown ontdekte Jan Verheyen een wandelroute! "De Kampveldroute in Waardamme. Een route langs rustige straten, stukje bos, verborgen kunstwerken, ... 9 kilometer en héél fijn. Niet om te zeggen dat toeristen uit verre landen er naar toe moeten komen maar als bewijs dat je het in West-Vlaanderen niet altijd ver moet zoeken: de Kampveldroute!"

Wil jij jouw verborgen plek in jouw gemeente met ons delen?

Stuur een bericht in de app van Radio 2, begin je bericht met '#West' en deel jouw plekje met Radio 2 West-Vlaanderen.

We komen dan graag zelf eens kijken waarom het voor jou de moeite waard is!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!