De week van Duncan Laurence

donderdag 23 mei 2019 - 14:48
Duncan Laurence
Na 44 jaar heeft Duncan Laurence voor Nederland de eerste prijs van het Eurovisiesongfestival weer naar huis gebracht.

Op Schiphol was er zondag 19 mei een warm applaus en onthaal voor Duncan Laurence. De ontvangst op de luchthaven noemde hij "niet normaal".
De week die volgde zou voor hem allesbehalve rustig zijn.

Platina

Op zondagavond was hij meteen de gast in het Nederlandse programma "Pauw". Hij vertelde over zijn ervaringen op het Eurovisiesongfestival. Duncan mocht ook een dubbel platina plaat voor 80.000 verkochte exemplaren van "Arcade" in ontvangst nemen.
"Arcade" is het liedje dat het meest op één dag in Nederland gestreamd werd op Spotify. Zondag werd het 1,24 miljoen keer gestreamd. Wereldwijd stond de teller op dezelfde dag op 2,8 miljoen streams.

Meer punten 

EBU, de organisator van het Eurovisiesongfestival, maakte bekend dat er iets fout was gegaan bij de puntentelling. Het resultaat werd aangepast en voor Duncan Laurence leverde dat zelfs meer punten op. 498 punten in plaats van 492. De top 3 van de rangschikking bleef dezelfde.

In Trix

Eerder kondigde Duncan Laurence aan dat we in het najaar een Europese tournee mogen verwachten. Op zaterdag 30 november staat de sympathieke singer-songwriter in Trix in Antwerpen.

The Voice

Duncan Laurence zal tijdens de finale van The Voice van Vlaanderen zijn liedje "Arcade" zingen. Duncan heeft zelf ooit deelgenomen aan The Voice of Holland. Hij raakte toen niet verder dan de halve finale.

100%NL

Maandagochtend heeft een presentator van het Nederlandse radiostation "100% NL" een uur lang het liedje "Arcade" van Duncan Laurence uitgezonden. Hiermee wilde de deejay een eerbetoon brengen aan de zanger die het Eurovisiesongfestival won. 
In 2018 gebeurde dit ook met het liedje "Lekker" van Gerard Joling.

Zweden

De finale was spannend tot op het laatste moment. Toen Zweden te weinig punten kreeg om als winnaar uitgeroepen te worden. Duncan Laurence gaat binnenkort samen met de Zweedse zanger John Lundvik samen zitten om in de toekomst liedjes te schrijven.
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!