De Zomers van Niels Destadsbader: "Ik zou eigenlijk wel eens terug naar Middelkerke op vakantie willen zoals vroeger: met papa, mama en mijn broer"

maandag 27 juli 2020 - 07:00
Elke week duikt Kim Debrie in 'Zot Veel Vakantie' in de vakantieherinneringen van een bekende medemens. Met Niels Destadsbader trok ze naar Middelkerke. Daar bracht de ereburger van Deerlijk en ambassadeur van West-Vlaanderen jarenlang samen met zijn familie de zomer door.

1992: eerste grote liefde

"Ik ben niet echt de man van de zomerliefjes, al is het mij wel al eens overkomen. Eén keer ben ik echt dolverliefd geworden. Ik was toen 4, het was de zomer van 1992, en ik was dolverliefd op de Spaanse Patricia. Ze was niet alleen heel mooi en heel lief, ze bestelde ook telkens voor mij een 7-Up (met slissende Spaanse 's'). De manier waarop ze dat zei, ja, ik was op slag verliefd."

"En het ging ver. Ze was een paar jaar ouder en toen ze in het zwembad sprong, sprong ik haar meteen achterna. Logisch, want als zij iets deed, deed ik het ook. Alleen, ik kon nog niet zwemmen en ik had mijn bandjes niet aan. Ik ben dus eigenlijk bijna ten onder gegaan voor de liefde. Gelukkig was mijn moeder in de buurt!" 

1997: het allereerste televisieinterview

"Ik was negen en speelde toen voor de eerste, en ook de laatste keer, de halve finale van de Beker van België voetbal. Even situeren: ik speelde toen bij Harelbeke, wij speelden in eerste nationale en dus tegen ploegen zoals Anderlecht, Standard, Club Brugge. Om maar te zeggen: we trainden 5 keer per week plus de wedstrijd in het weekend."

"Maar dus, dat jaar speelden we de halve finale. Die verloren we met 2-1. Iedereen diep ontgoocheld, behalve ikzelf. Ik stond daar met een glimlach van hier tot ginder, want... ik had mijn allereerste interview ooit voor de televisie gegeven. En ik vond dat blijkbaar zo geweldig, dat ik heel erg gelukkig was!"

"Nu, op dat moment wist ik wel al dat er zaken waren die ik liever deed dan voetballen. Mensen kunnen entertainen, mensen bezighouden, dat vond ik toen al interessanter en nu nog altijd trouwens." 

2000: de zomer van Abel    

"Mijn klasgenootjes gingen naar Tenerife of de Dominicaanse Republiek. Wij gingen naar Middelkerke. Mijn vader en moeder, mijn broer en ik. Inclusief frigobox en parasol, natuurlijk."

Eigenlijk zou ik dat nog eens willen doen, zo gewoon met papa en mama en broer naar de zee gaan voor enkele dagen.

"In de auto werd er altijd naar muziek geluisterd en toen, dat jaar, hoorde ik plots 'Onderweg' van Abel. Dat is mij altijd bijgebleven. Omdat we onderweg waren, misschien, maar ook gewoon omdat ik het nummer graag hoorde en nog altijd graag hoor trouwens. Ik vroeg toen aan mijn moeder of ik dat singletje mocht hebben. Waarop ze antwoordde: 'Als je een goed rapport hebt, krijg je de single'. Anderhalf jaar later heb ik de single gekregen. Zo weet je meteen hoe het met mijn rapporten gesteld was... "

"Eigenlijk zou ik dat nog eens willen doen, zo gewoon met papa en mama en broer naar de zee gaan voor enkele dagen. Want het is bij ons zoals bij veel families: de kinderen worden ouder, hebben een lief, iets anders te doen, het komt er gewoon niet meer van. Ik denk trouwens dat elke papa en mama dat tof zou vinden om ongeacht de leeftijd gewoon met hun kinderen nog eens ergens naartoe te gaan."

2017: de eerste Radio 2 Zomerhit

Niels heeft intussen al drie keer de Radio 2 Zomerhit gewonnen. De eerste keer was in 2017. "Ik dacht toen echt niet dat we (Niels bracht toen samen met Miguel Wiels het nummer 'Skwon Meiske') gingen winnen, in geen honderdduizend jaar. Ik was zelfs al heel fier dat we genomineerd waren."

"Toen ik tijdens de opwarming vóór de tv- en radioshow de reactie van het publiek hoorde, begon ik te denken, ja, misschien, toch. En als je dan wint, ja, dat moment vergeet je niet. De tweede en de derde keer zijn natuurlijk ook heel mooi, maar de eerste is toch bijzonder."

"Ik wil er trouwens gerust een gewoonte van maken om Zomerhit te winnen. Geen probleem! Al zal het dit jaar niet makkelijk zijn. Regi zal er toch dicht bij zijn. En ik heb hem natuurlijk al 3 keer gewonnen. Dus het zou op zich geen drama zijn om hem geen vierde keer na mekaar te winnen."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!