Deze 5 weetjes over de wereldhit ‘Sensualité’ van Axelle Red zullen je verrassen

maandag 8 februari 2021 - 10:00
Foto: Radio 2
'Sensualité' maakte deel uit van het debutalbum 'Sans Plus Attendre' van Axelle Red. Het zorgde in 1993 voor haar internationale doorbraak. Het zal verder niemand verbazen dat het nog steeds één van de meest populaire nummers in Frankrijk is. Maar wat wist je nog niet over het nummer?

Sexualité 

Het lied zou oorspronkelijk ‘Sexualité’ heten. Hiervoor raakte Axelle Red geïnspireerd door het nummer ‘Sexual Healing’ van Marvin Gaye. Uiteindelijk liet ze het plan toch varen. “Ik dacht vooral aan de groove en niet aan de act. 'Sexualité' klonk misschien toch een beetje hard. Ik kwam dan uiteindelijk uit op 'Sensualité' en koos daarvoor.” 

Moeilijke tekst 

Naast de titel moest er ook even aan de tekst gesleuteld worden. De muziek van 'Sensualité' komt van Albert Hammond, maar de tekst heeft Axelle Red zélf geschreven. “Frans is een prachtige taal, maar ze swingt absoluut niet. Ik heb de tekst moeten maken op de muziek, dat was verschrikkelijk. Ik was zo gelimiteerd in mijn woordkeuzes, want ik wist dat er klanken waren die niet gingen passen op de muziek.” 

Spaanse versie  

Axelle Red maakte twee videoclips bij het lied ‘Sensualité. Eén ervan werd opgenomen in New York met Belgische regisseur Marc Didden. Er bestaat ook een Spaande versie van het lied. Jawel, met Spaanse tekst. Ingezongen daar Axelle Red. Ook daarbij namen ze een videoclip op. 

Netflixserie 

'Sensualité' wordt gebruikt in de populaire Franse Netflix reeks ‘Lupin’. Dat zorgde voor twintig procent meer streams van het liedje, 28 jaar na datum. Dit gebeurt niet voor het eerst. Haar lied ‘Excusez-moi’ schopte het ook tot in een Netflixserie. Het werd als soundtrack gebruikt in de minstens even populaire serie ‘Riverdale’. 

De intro veranderen

Na al die jaren wil je als artiest wel eens tegendraads doen en een nieuwere versie brengen. Maar dat blijkt niet altijd evident. “We hebben een tijdje de intro anders gespeeld. Maar ik snap nu eindelijk dat we die originele intro moéten spelen. Ik heb zelf al zo vaak de frustratie gevoeld op concerten wanneer er niet komt wat je wil horen.” Wat goed is, hoef je dus niet te veranderen! 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!