Diana Ross op de Grammy Awards

zaterdag 9 februari 2019 - 14:06
Diana Ross
Het gezicht en de stem van The Supremes zingt op de Grammy Awards.

Op zondag 10 februari werden de Grammy Awards georganiseerd. Het zijn één van de belangrijkste muziekprijzen ter wereld. Je kan ze vergelijken met de Oscars voor de filmwereld.   

Lady Gaga

Alicia Keys presenteerde de 61ste editie van de Grammy's. De grote winnaar van de avond was Childish Gambino voor het liedje "This is America". Hij sleepte 3 Grammy's in de wacht. Ook Lady Gaga ging met evenveel awards naar huis.
Voorts waren er onder meer optredens van de Red Hot Chili Peppers en Miley Cyrus. Wie niet optrad, was Ariana Grande. Ze was het niet eens met de organisatoren betreffende de keuze van het liedje. Ze wordt vervangen door Lady Gaga, die daardoor de Engelse Bafta-awards moet missen.

Diana Ross

Diana Ross heeft zondag ook een optreden gegeven. National Academy of Recording Arts and Sciences, die de Grammy Awards organiseert, wil haar eren met haar 75ste verjaardag. In 2012 kreeg Diana Ross reeds een Lifetime Achievement Award voor bewezen diensten.
De voormalige zangeres van The Supremes stond met 42 liedjes op nummer 1 in de hitlijsten. En ging 100 miljoen keren over de toonbank met haar 91 singles en 59 albums.
In de geschiedenis van de Grammy Awards was Diana Ross reeds 12 maal genomineerd voor een award. Echter zonder resultaat. 

Dolly Parton

Dolly Parton werd ook uitgeroepen tot "Person of the year". Het was de eerste keer dat een country-artiest. Dolly zong het liedje "Jolene" met Miley Cyrus. Parton is de meter van Miley. 
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!