Dit eet je beter niet als je hooikoorts hebt

donderdag 19 mei 2022 - 08:30
Canva
Balen! Nu de pollen in het rond vliegen kan je weer last van hooikoorts krijgen. Wist je dat sommige voedingsmiddelen de klachten kunnen verergeren? Dit is wat je beter niet eet tijdens de hooikoortsperiode.

1. Alcohol

Wie hooikoortsklachten heeft, kan alcohol beter vermijden. Ongeveer de helft van de mensen met luchtwegproblemen hebben meer klachten als ze een wijntje (of twee) drinken. Dat komt door de boosdoeners genaamd sulfieten en histamine. Ook onttrekt alcohol het vocht uit je lichaam, wat je nóg gevoeliger maakt voor klachten.

2. Bewerkt en bespoten voedsel

Bewerkt en bespoten voedsel is voor niemand echt gezond. En voor ongelukkigen met hooikoorts zijn deze producten al helemaal niet handig. Bepaalde voeding kan je dan weer een stuk beter laten voelen. Verwissel kamillethee voor brandnetelthee, eet ananas en tonijn of durf een extra teentje look in je gerecht te doen. De kans is dan groter dat je die ongecontroleerde niesbui kan voorkomen.

3. Zout

Mensen met hooikoorts kunnen veel baat hebben bij het neusspoelen met nasaal spoelzout. Maar (te) zout eten, heeft veeleer negatieve effecten en triggert je klachten. Ook met peper, mosterd en kerrie moet je niet overdrijven. Geen zin in flauw gerecht? Breng je maaltijd op smaak met ui en knoflook!

4. Zuivel

Je immuunsysteem wordt geregeld in je darmen. Die wil je als je hooikoorts hebt niet nog meer aantasten. Zuivel kan je darmwand irriteren en je problemen dus verergeren. Laat dat kaasplankje en je glas melk misschien beter tijdelijk achterwegen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!