Dokter Devroey: "Ik word echt verdrietig van deze cijfers. Als we zo voortdoen, moeten we nog 6 maanden tot een jaar binnenblijven"

vrijdag 10 april 2020 - 12:08
Een aangeslagen dokter Devroey vandaag bij Anja Daems in 'De Madammen'. De laatste cijfers over het coronavirus in ons land zijn niet goed. "Ik word er echt verdrietig van, blijf alsjeblieft in uw kot", beklemtoonde dokter Devroey nogmaals.

In de voorbije 24 uur zijn 325 nieuwe sterfgevallen als gevolg van het coronavirus gemeld in België. 114 van de overledenen lagen in het ziekenhuis, 211 in een woonzorgcentrum of thuis (vermoedelijke gevallen). De voorbije 24 uur werden 1.684 nieuwe besmettingen geregistreerd, wat het totale aantal vastgestelde besmettingen op 26.667 brengt.

"Het is afschuwelijk"

"Ik word echt verdrietig van de nieuwe cijfers. Het is afschuwelijk", zegt dokter Devroey. "Het aantal nieuwe gevallen is nog nooit zo hoog geweest denk ik, maar er zijn ook een enorm hoog aantal overlijdens. Het aantal overlijdens kunnen we op zich ergens plaatsen, dat zijn mensen die 2 weken geleden ziek zijn geworden, toen er die grote piek was. Dat zijn mensen die sindsdien op intensieve zorgen lagen of mensen in de woonzorgcentra, waar de situatie ook heel precair is. We staan op dit moment echt machteloos quasi overlijdens."

"Politie moet veel harder ingrijpen"

"Maar wat betreft de nieuwe besmettingen, daarvoor moeten we allemaal onze verantwoordelijkheid nemen. Anders moeten we nog 6 maanden tot een jaar binnenblijven, als we zo voortdoenAls ik zie hoe sommige mensen bezig zijn, die toch nog in groepjes aan de winkel praten, die elkaar gewoon nog kruisen in winkels, of mensen die toch nog gezellig buiten praten. Ik heb afschuwelijke beelden gezien in Antwerpen, waar er gewoon nog feestjes worden gehouden. Ik vind dat de politie echt véél harder moet ingrijpen en die mensen op hun verantwoordelijkheid moet wijzen. Iedereen moet gewoon in zijn kot blijven!"

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!