Dokter Devroey op dieet: "Ik eet exact één chipje voor het slapengaan"

donderdag 20 januari 2022 - 16:45
Luisteraar Martine stuurde het al naar de Radio 2-app: “Is dat echt dokter Devroey in de studio?” Want je kan er niet naast kijken, Dokter Devroey is wat kilo’s kwijt. Elke week geeft hij je een inkijk in zijn gezondere levensstijl. Van de extra portie sla bij de steak-friet tot de kleerkast van 15 jaar terug die nu opnieuw als gegoten past. Deze week: één chipje toegestaan.

Het is een huizenhoog cliché, maar ik vind het een belangrijke eerste stap bij elk dieet. Alleen jijzelf bent de doorslaggevende factor in het falen of slagen van je dieet. Alle bemoedigende woorden van je gezin, familie of vrienden ten spijt, ze gaan je niet doen afvallen, je moet het zélf eerst willen. Elke keer je naar de koelkast stapt, heb je de keuze tussen het duiveltje dat boven de pralines zit of het engeltje dat boven de frambozen zweeft. Die keuze moet ook ik elke keer maken.

Vroeger durfde ik voor het slapengaan wel eens de restjes spaghettisaus op te eten. Nu ben ik voldaan met, jawel, één chipje voor ik onder de lakens kruip. Ik denk dat al drie maanden dezelfde zak chips in de kast staat. Ongelofelijk maar waar.

Liever geen kledij op maat, tijd voor actie dus

Het zijn kleine dingen die mij helpen om voor het aureooltje te kiezen. Voelen en zien dat ik gewicht verlies. Niet meer buiten adem zijn tijdens een wandeling. Een complimentje hier en daar. Zo voel ik me niet beperkt in mijn doen en laten, maar voel ik me juist beloond voor mijn inspanningen.

Kiezen én volhouden dus.

Gezonde groeten,

Dokter Devroey

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!