Dokter Devroey verloor 21 kilo op 9 maanden tijd: "Vroeger was ik als een bulldozer aan tafel"

zaterdag 15 januari 2022 - 11:13
Wie De Madammen volgt via onze Radio 2-app of via Eén heeft het misschien al gemerkt: dokter Devroey is de voorbije maanden vermagerd. En hoe! Op negen maanden tijd is hij maar liefst 21 kilo kwijt. Niet door één of ander dieet te volgen of door een operatie, maar gewoon door zijn levensstijl aan te passen.

"Het is allemaal begonnen in april," vertelt hij bij De Madammen. "Ik merkte dat mijn bloedsuikerspiegel te hoog was. Als dokter weet je dan dat je risico loopt op suikerziekte, met alle complicaties die daaruit voortvloeien. En dus was het tijd om iets te doen aan mijn gewicht."

"Was het lastig? Neen, eigenlijk niet. Ik heb gewoon wat opgelet. Ik moet wel toegeven: ik vrat als een varken. Volgens mijn vrouw was ik net een bulldozer aan tafel. Ik at heel snel en heel veel. Dat betekent dat je bord leeg is vooraleer je hongergevoel gestild is, waardoor je nog een bord neemt." 

Traag eten helpt

"Nu rol ik bij wijze van spreken spaghetti per spaghetti op. Mijn vlees snij ik in hele kleine stukjes, hetzelfde met de groenten. Ik eet ook alles apart op, dus niet alles samen in je mond steken. Zo duurt het veel langer eer je bord leeg is en heb je inderdaad het gevoel dat je honger gestild is." 

"Alcohol drink ik enkel nog in het weekend. Behalve als ik op restaurant ga in de week, maar dan neem ik bijvoorbeeld een Bob-menu, waarbij je maar een beperkte hoeveelheid wijn krijgt. Ideaal, zeker als je dan ook nog met de wagen moet rijden." 

"Echt zaken mijden doe ik niet. Behalve misschien sauzen. En frisdrank komt niet meer in huis. Verder beperk ik mij tot één praline per dag, wat niet makkelijk is want wij krijgen heel veel pralines en chocolaatjes van onze patiënten." 

Ik ben voor een stuk al slapend vermagerd.

Dokter Devroey

De kracht van de positieve gedachte

Een echt dieet heeft de dokter dus niet gevolgd. "Ik heb ze in het verleden allemaal geprobeerd. Enkel vlees in het weekend, geen brood of pasta, noem maar op. Die diëten werken wel, maar tijdelijk. Als je ermee stopt, vliegen de kilo's er weer aan. Ik heb mijn levensstijl aangepast." 
 
"Let op: af en toe heb ik nog honger. Dat heeft iedereen wel eens. Vroeger zou ik een snoepje nemen, nu denk ik: 'Joepie; ik ben aan het vermageren, we gaan niet snoepen'. Of ik duik in de koelkast en zoek een gezonde snoep. Een framboos, een champignon. Maar geen praline."

Het belang van slapen

Het mag raar klinken, maar veel slapen helpt ook. "Mensen worden soms te dik van te weinig te slapen. Dat heeft alles te maken met ghreline, een hormoon dat een seintje geeft aan je hersenen zodra je maag leeg is. Eenmaal in de hersenen, zorgt het ervoor dat je een hongergevoel krijgt. Maar hoe meer je slaapt, hoe minder je dat gevoel gaat hebben. Ik ben dus voor een stuk al slapend vermagerd."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!