Donorkind An zocht jaren naar haar biologische vader en vindt hem: "Alsof er een puzzelstukje gevonden is"

vrijdag 14 februari 2020 - 06:34
Wat een aangrijpend moment in 'Vandaag over een jaar'. An, de jonge vrouw die in 2017 haar zoektocht naar haar vader en andere bloedverwanten zocht, heeft hem eindelijk gevonden. "Het voelt alsof ik een stukje van mezelf heb teruggevonden"

In 2017 vertelde An tegen Cath in 'Vandaag over een jaar' dat ze op haar 25 jaar te weten was gekomen dat ze verwekt was met anoniem donorzaad. Voor haar was het een shock en het was het begin van een lange zoektocht naar haar vader, of andere biologische halfbroers of - zussen. An schakelde alle media in, maar helaas moest ze in 2018 komen vertellen dat ze nog niemand had gevonden. Maar An bleef vastberaden: "Het is geen kwestie of ik iemand ga vinden, maar wanneer."

Eindelijk

In het najaar van 2019, twee weken voor de laatste opnames van 'Vandaag over een Jaar', kreeg Cath Lyuten een bijzonder bericht van An. "Ik heb groot nieuws", schreef ze. Op donderdag 13 februari 2020 zagen we de prachtige aflevering waarin An vertelt dat ze hem gevonden heeft: haar biologische vader. Eindelijk. Jaren van DNA- en stamboomonderzoek leidden An naar één naam. "Ik stuurde hem een mail waarin ik mezelf voorstelde en schreef dat ik denk dat hij mijn vader is. Pas vijf dagen later antwoordde hij - de vijf langste dagen van mijn leven - en zei hij dat hij inderdaad in 1987 zaad had gedoneerd."

"Mijn lieve dochter", schreef hij na de positieve DNA-test.

Na een DNA-test kwam het nieuws: An had haar vader écht gevonden. En hij wil zelfs een rol in haar leven, want na de uitslag van de test schreef hij de woorden: "Mijn lieve dochter"'. De twee leren elkaar nu beter kennen en voor An voelt het alsof alle puzzelstukjes op z'n plek zijn gekomen. Al vergeet ze ook de honderden andere anonieme donorkinderen niet, die door haar zoektocht zijn geïnspireerd en ook zelf op zoek zijn naar hun vermiste puzzelstukje.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!