Download hem nu: de app 112.be

maandag 11 februari 2019 - 09:00
Heb je dringend hulp nodig van de brandweer of van een ambulance of je hebt de politie nodig, dan kan je uiteraard bellen. Maar je kan ook gebruik maken van de app 112.be

"112" is het Europese noodnummer waarnaar je in alle 28 lidstaten van de Europese Unie 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 kan bellen om onmiddellijke hulp te krijgen van de brandweer, een medisch team of de politie. Je kan het nummer 112 bellen met een vaste of mobiele telefoon. Het Europese noodnummer is overal gratis.

Nog makkelijker met de app

De app 112 BE - de officiële app voor de Belgische nooddiensten - is een van de mogelijkheden om de noodcentrales te contacteren als je in nood bent en dringend hulp nodig hebt van brandweer, ambulance en/of politie in België.

Het belangrijkste voordeel van deze app is dat je de noodnummers niet moet onthouden en je deze dus ook niet kan vergeten als je in paniek bent. Je klikt gewoon op het icoontje van brandweer, ambulance of politie afhankelijk van welke hulp je nodig hebt.

zo doe je het

Makkelijk terugvinden

De noodcentrales kunnen je dankzij deze app makkelijker terugvinden. Op een afgelegen plaats, in het midden van een bos of een ingewikkeld netwerk van autostrades kan je vaak zelf niet meteen doorgeven waar je bent. De app stuurt je positie naar de noodcentrale zodra je belt en stuurt daarna elke 30 seconden een update van je positie. De app kan zo een kostbare tijdswinst opleveren. 

Heb je de noodcentrales gebeld en reageer je daarna niet meer, laten de noodcentrales je smartphone rinkelen zodat de hulpdiensten je makkelijker kunnen terugvinden en helpen.

Chatfunctie

Doven, slechthorenden en mensen met een spraakstoornis kunnen eenvoudig in de app aangeven dat zij niet kunnen telefoneren. Zij kunnen dan via berichten met de noodcentrale communiceren. 

Downloaden

Je kan de app downloaden bij Play Google en in de App Store.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!