Dr. John is overleden

vrijdag 7 juni 2019 - 16:55
Dr. John
De Amerikaanse muzikant Dr. John is op donderdag 6 juni overleden aan een hartaanval. Hij was 77 jaar.

Gris-Gris

Dr. John werd als Malcom John Rebennac geboren. Hij was een pianist, zanger en componist. Rebennac was gespecialiseerd in verschillende genres, van blues over pop tot jazz, boogiewoogie en rock-’n-roll. Hij stond bekend voor zijn opmerkelijke stem en extravagante outfits. Bovendien voerde hij voodoorituelen uit tijdens zijn optredens. In 1960 werd hij tijdens een gevecht gewond aan zijn hand. Het gevolg was dat hij geen gitaar meer kon spelen. Hij schakelde dan maar over op piano. 
In de jaren 60 werkte hij samen met Sonny & Cher, Aretha Franklin, Van Morrison en Canned Heat. Rebennac transformeerde in 1968 in Dr. John voor zijn eerste album "Gris-gris". Het was een groot succes. 
In 1973 leerde de hele wereld hem kennen met het liedje "Right place, wrong time". 

Rock and Roll Hall of Fame

In totaal nam Dr. John 35 albums op. Hij kreeg zes Grammy's, waaronder voor zijn nummer "Makin' Whoopee". Hij kreeg ook een plaats in de gerenommeerde Rock and Roll Hall of Fame.

De Muppets

Dr. John was de inspiratie voor één van de poppen  in The Muppet Show. Namelijk Dr. Teeth, de orkestleider van Dr. Teeth and the Electric Mayhem

De familie van Rebennac bedankt iedereen die zijn muzikale reis heeft meegemaakt.
 

Dr. Teeth

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!