Droom Dolly Parton gaat in vervulling: ze leest verhaaltjes voor aan kinderen

donderdag 2 april 2020 - 11:26
Dolly Parton
Shannon Finney
In de nieuwe reeks 'Goodnight with Dolly' vertelt Dolly Parton op donderdag 2 april voor het eerst online verhaaltjes aan kinderen.  

Goodnight with Dolly

Er was eens een rondborstige Amerikaanse zangeres die voor de kinderen elke week een verhaaltje las. Het zou de eerste zin van een sprookje kunnen zijn, maar dat is het niet. Dolly Parton gaat wekelijks online verhaaltjes voorlezen voor de jongsten onder ons. De serie 'Goodnight with Dolly' is te bekijken op Youtube vanaf donderdag 2 april.

Liefde delen

Voor Parton is het voorlezen een droom die uit komt. Ze heeft het altijd al willen doen, maar de timing was nooit juist. "Dit is het moment om met verhalen liefde te delen. Het is een eer om samen te werken met zulke getalenteerde schrijvers en illustrators. Zij zijn degenen die zorgen voor een lach op ons gezicht en ons aan het denken zetten." 

Analfabetisme

Het voorlezen komt Dolly Parton goed uit, want ze heeft momenteel toch niets om handen omdat haar documentaire 'The library that Dolly built' uitgesteld is. In dit programma zullen we zien hoe Parton een einde wil maken aan analfabetisme met haar organisatie Dolly Partons Imagination Library. Sinds de oprichting in 1995 heeft deze bibliotheek meer dan 135 miljoen boeken aan kinderen geschonken. Elke maand maakt ze anderhalf miljoen kinderen wereldwijd gelukkig met een boek.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!