Duncan Laurence: "Het Songfestival heeft heel mijn leven veranderd"

donderdag 14 mei 2020 - 16:11
Geen Songfestival dit weekend, maar op zaterdag 16 mei kan je wel naar een alternatieve show kijken, 'Eurovision: Europe shine a light.' In de show is een rol weggelegd voor Duncan Laurence, de winnaar van vorig jaar. Peter Verhulst had hem aan de lijn in 'De Topcollectie.'

"Niemand had kunnen verwachten dat dit ging gebeuren, we waren ook al gestart met de voorbereidingen van de show in Rotterdam", zegt Duncan over het uitstellen van het Songfestival. Zaterdagavond zingt Duncan hoe dan ook zijn nieuwe single 'Someone Else' voor heel Europa. "Het wordt een heel speciale versie van het nummer", verklapt hij alvast.

"Het Songfestival heeft alles veranderd in mijn leven"

Het blijft ook niet bij de dat ene, nieuwe nummer, we mogen ons aan nog meer nieuw werk van de Songfestival-revelatie verwachten. "Ik ben een aantal weken terug uit Los Angeles, waar ik nieuwe nummers heb opgenomen. Dat was een hele toffe ervaring."

Het winnen van de Songfestival heeft de carrière van Duncan een enorme boost gegeven. "Het Songfestival heeft alles veranderd in mijn leven. Ik heb dingen gedaan waar ik als beginnend muzikant alleen maar van kon dromen. Ik heb op vette festivals mogen optreden. Ik word plots op straat herkend!"

In Nederland zullen er binnenkort weer muziekoptredens in kleine kring mogen plaatsvinden. "Er gaan optredens mogen zijn in Nederland voor een dertigtal personen, maar dat gaat geen redding zijn voor de geluids- en lichttechnici bijvoorbeeld. Zij gaan er niet genoeg inkomen kunnen uithalen vermoed ik. Maar het is wel een manier voor artiesten om iéts aan hun publiek terug te geven. Ik kijk er wel naar uit om het te kunnen doen, eens het mag!"

Bekijk het gesprek

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!