Ed Sheeran is zot van ketchup en 10 andere weetjes van de roodharige en zeer getalenteerde zanger uit Ipswich Town

vrijdag 10 juni 2022 - 09:00
Ed Sheeran
VRT
Ed Sheeran is hot en zeer getalenteerd. De weg naar het succes is wel niet altijd vlot verlopen. Hij kreeg zelfs de bijnaam 'Ginger Jesus' vanwege zijn rood haar.

Tatoeage dankzij Damien Rice

Ed Sheeran zong samen met zijn moeder in een kerkkoor toen hij 4 jaar was. Zeven jaar later ging hij naar een optreden van Damien Rice, die hij daarna in een bar ontmoette. Rice overtuigde Sheeran om liedjes te schrijven. Wat hij meteen deed. De bewondering voor Damien Rice resulteerde in een tatoeage op zijn arm.

Overnachten op de sofa's van fans

Toen Ed Sheeran 16 jaar werd, verhuisde hij naar Londen, waar hij behoorlijk wat optredens deed. Overnachten deed hij op de sofa's van zijn eerste fans. Hij sliep zelfs onder een brug in de buurt van Buckingham Palace in London. Hij werkte ook als gitaartechnicus voor het Britse folkduo 'Nizopli'.Bij hen mocht hij ook het voorprogramma doen. Ed Sheeran speelde maar liefst 312 optredens in 2009.
Begin 2010 vloog Ed Sheeran naar Los Angeles, waar hij opgemerkt werd door acteur Jamie Foxx. Hij nodigde Sheeran bij hem thuis uit om gedurende 6 weken liedjes op te nemen. Achteraf vertelde Foxx fier dat ook Sheeran bij hem in de zetel sliep.

Wijnvlek in het gezicht

Het minste wat je van Ed Sheeran kan zeggen, is dat hij als kind opviel. Hij had rood haar, hij stotterde, hij droeg een heel grote bril en had gehoorproblemen, omdat hij geboren werd met maar 1 trommelvlies. Ed Sheeran had als kind ook een wijnvlek in zijn gezicht. Dat werd verwijderd met laseren. Op een bepaald moment werd tijdens de behandeling de verdoving vergeten en is hij beginnen te stotteren.
Het litteken op zijn rechterwang heeft iets te maken met een zekere prinses Beatrice die hem bewerkte met een zwaard terwijl ze deed alsof ze de ridder van singer-songwriter James Blunt was. Tenminste dat was zijn versie van de feiten. Volgens Blunt was dat een smoes om te verzwijgen dat Sheeran zichzelf sneed nadat er iets teveel alcohol in zijn aderen vloeide.

Perfect: het beste liefdesliedje 

Ed Sheeran begon in 2015 een relatie met Cherry Seaborn, een vriendin die hij nog kende toen hij in het middelbaar zat. Ze trouwden drie jaar later in het geheim en werden de trotse ouders van 2 kinderen. De relatie met Cherry had ook muzikale gevolgen. Zo schreef Ed het nummer 'Perfect' voor haar. Hij wou het beste liefdesliedje voor haar schrijven.

The A-team voor daklozen

Het liedje 'The A-team' schreef Ed Sheeran na een kerstoptreden in een opvangcentrum voor daklozen. Daar ontmoette hij Angel, een meisje dat daar vrijwilligerswerk deed. Zij was op dat moment ook een sekswerkster, verslaafd aan crack en cocaïne, een A-drug in Engeland. Het refrein van 'The A-team' leende Ed Sheeran uit 'Little lady', één van zijn andere liedjes. De opname van het liedje 'The A-team' kostte Ed Sheeran 200 Britse pond en de videoclip slechts 20 Britse pond.  

Naakt voor Elton John

Elton John is een grote fan van de muziek van Ed Sheeran. In oktober 2011 overtuigde Elton Sheeran zelfs om uit de kleren te gaan en te poseren voor een naaktkalender. De opbrengst ging naar 'Elton John AIDS Foundation'. Onder begeleiding van een 'personal coach' volgde Ed Sheeran zelfs een streng dieet voor een goed resultaat. Hij werd bijna 20 kilogram lichter. De boodschap van Ed Sheeran was achteraf: "Dames, sluit jullie dochters op."

Beloning met de Millenium Falcon

Rupert Grint, acteur uit de films van 'Harry Potter', speelde de hoofdrol in de videoclip van 'Lego house'. Grint vertolkte een fan die ervan overtuigd is dat hij Ed Sheeran is. Niet toevallig werd Rupert voor deze clip gekozen. Net zoals Ed Sheeran is hij ook roodharig. Het Legohuis in het liedje is een metafoor voor het opbouwen van een relatie. 

Toen 'Lego house' op nummer 1 stond in de hitlijsten ging Ed Sheeran naar een speelgoedwinkel en kocht daar een 'Lego Star Wars Millennium Falcon'. Samen met zijn goede vriend Harry Styles heeft hij het bekende ruimteschip uit Star Wars in elkaar gestoken.

Edchup

Zot van ketchup

In 2019 lanceerde Ed Sheeran zijn eigen ketchup met de naam 'Edshup'. Voor de populaire zanger was het een droom die uitkwam, omdat hij zot is van de saus van de gekende fabrikant Heinz. Het logo van het merk heeft hij zelfs op zijn arm getatoeëerd.

Gitaren met een naam

Ed Sheeran geeft zijn gitaren een naam. Deze verwijzen naar de medewerkers van zijn team: Chris, Trev, James I en James II.

Verjaardag op een vulkaan liep niet goed af

Na de Grammy Awards in 2016, waar Ed Sheeran 2 maal in de prijzen viel, was het tijd voor ontspanning. Samen met zijn vriendin Cherry Seaborn ging hij op reis. De eerste halte was IJsland, waar Ed zich niet veel van belangrijke instructies aantrok. Toen hij op zijn 25ste verjaardag op een vulkaan wandelde, sukkelde hij in een geiser en werden zijn beide voeten ondergedompeld in bijna kokend water. De huid kwam los van zijn voeten. Sheeran werd overgevlogen naar een ziekenhuis, maar in plaats van naar huis te gaan, vervolgde hij zijn reis, die hem ook naar Japan en Ghana bracht.

Supporter van Ipswich Town

Ed Sheeran is een supporter van zijn lokale voetbalclub Ipswich Town en tekende een contract om de shirts van het League One-team te sponsoren voor het seizoen 2021-2022. Een logo van de wiskundige symbolen van Sheeran's eerste vier albums, naast het woord 'Tour', stond op de outfit. Ipswich Town gaf Ed Sheeran een shirt met het nummer 17 als beloning. Ed Sheeran: "Ik hoop dat dit nummer alleen ceremonieel is, want ik wil ons gepromoveerd zien en dat gaat niet gebeuren als ik speel!"

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!