Eddy van Thuis bij de VRT actie: "We willen niet méér geld, maar zeker niet minder!"

donderdag 5 december 2019 - 16:17
VRT
Vandaag voerden de medewerkers van de VRT actie tegen de besparingen die de Vlaamse regering heeft aangekondigd bij de openbare omroep. Ze stapten in een optocht van de VRT-toren naar het Martelaerenplein, naar het kantoor van Vlaams minister-president Jambon.

Niet méér geld maar ook niet minder

"Ik ben hier omdat de VRT een prachtbedrijf is", zegt Thomas Vanderveken. "Het werd vroeger wel eens het ministerie van televisie genoemd, maar dat is al héél lang voorbij. Dat zijn echt misverstanden. Die perceptie mag veranderen. Zelf heb ik mijn ideeën altijd kunnen uitvoeren, maar er zijn nu collega's die het wel moeilijk hebben."
Daan Hugaert, Eddy van Thuis, stapt ook mee. "Wij gaan het spandoek dragen omdat ze ons behoorlijk moeten subsidiëren. We vragen niet méér geld, maar zeker niet minder."

Efficiënte VRT

"Vorig jaar was er een onderzoek van de KULeuven", zegt Sven Pichal van De Inspecteur. "En uit dat onderzoek is gebleken dat de VRT heel efficiënt is, zeker vergeleken met andere openbare omroepen. En we geven als VRT veel geld terug aan de maatschappij. Vier, VTM en andere productiehuizen varen er wel bij als het goed gaat met de VRT."

Vlaamse identiteit

"We willen toch heel graag een Vlaamse identiteit. We willen mekaar graag blijven zien en weten wat er in Vlaanderen speelt", vult Thomas Vanderveken aan. "De VRT is daar cruciaal in. Wij zijn een klein taalgebied en dan is een overheidsinjectie nodig. Als die er niet is, vallen de dominosteentjes van de privé productiehuizen misschien ook om. Het water staat die nu al vaak tot aan de lippen!"
"We willen niet inleveren op kwaliteit, eigenlijk gaat het daar om", besluit Marleen Merckx. 

 

Verslag VRT actie

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!