Een nieuwe corona-versie van 'We are the world'?

maandag 23 maart 2020 - 17:31
We are the world
De Amerikaanse zanger Lionel Richie laat zijn goed hart zien. Naar aanleiding van de coronacrisis wil hij een nieuwe versie van 'We are the world' opnemen.

'We are the world': 35 jaar later

In 1985 staken Lionel Richie, Michael Jackson en meer dan 40 artiesten de hoofden bij elkaar voor de opname van 'We are the world', een liedje ten voordele van de hongersnood in Afrika. Het bracht uiteindelijk ruim 60 miljoen euro op.
35 jaar later wil Lionel Richie een nieuwe versie opnemen, waarvan de opbrengst gaat naar de strijd tegen het coronavirus. Aanvankelijk was het zijn bedoeling om een nieuw nummer te maken, maar telkens kwam hij terug bij de woorden 'We are the world'. Het plan van Richie is om de megahit in een nieuw jasje te steken. Voor de zanger is het duidelijk dat muziek de mensen in nood kan samen brengen. 
Verschillende artiesten in de studio krijgen, zoals in 1985, zal niet lukken omwille van de quarantaine. Dat probleem zullen ze op een andere manier wel oplossen. De wonderen der techniek zijn de wereld niet uit.

Haïti

10 jaar geleden werd er al eens een nieuwe versie van 'We are the world' opgenomen. De aanleiding was toen de aardbeving in Haïti. Toen bracht Lionel Richie 80 artiesten gedurende 1 dag bij elkaar in de studio.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!