Een Oscar met Lady Gaga en Adele

woensdag 3 juli 2019 - 11:16
Lady Gaga & Adele
Lady Gaga en Adele mogen voortaan mee beslissen wie er in de toekomst een Oscar krijgt.

De Academy of Motion Picture Arts and Sciences, of de organisatoren van de Oscars, benoemen elk jaar nieuwe leden die ook hun stem mogen uitbrengen voor de Oscars. Lady Gaga en Adele zijn dit jaar de nieuwe gelukkigen. Samen met 840 filmmakers.
Lady Gaga heeft zich verdienstelijk gemaakt met haar rol in "A star is born". Ze kreeg een Oscar voor het liedje "Shallow". 
Adele viel in 2013 ook in de prijzen met haar vertolking van het titellied van de James Bondfilm "Skyfall".

Belgen

Onder de 842 nieuwelingen is er ook een landgenote. Emma De Swaef is regisseur van de animatiefilms "Ce magnifique gâteau!" en "Oh Willy".
In het selectiecomité van de Oscars zijn er reeds een aantal Belgen actief. De bekendste zijn Jean-Pierre en Luc Dardenne, Dominique Deruddere, Stijn Coninx, Michaël R. Roskam en Felix van Groeningen. In hun gezelschap zitten ook regisseur Sahim Omar Kalifa, cameraman Jo Willems en de monteurs Nico Leunen en Marie-Hélène Dozo.

1927

De Academy of Motion Picture Arts and Sciences werd in 1927 opgericht en telt meer dan 6000 leden. De meesten komen uit Amerika.
Om als lid geselecteerd te worden, moet een kandidaat voorgedragen worden door 2 leden van de Academy. De criteria zijn een uitzonderlijke prestatie geleverd hebben of een Oscarnominatie op zak hebben. 
 


 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!