Eliot op het Eurovisiesongfestival

dinsdag 14 mei 2019 - 15:03
Eliot
Vanavond staat Eliot op het podium van het Eurovisiesongfestival. Dikke duim!

Het is weer de tijd van het jaar dat we met z'n allen rond het salontafeltje zitten met sloten frisdrank en emmers chips. Voor de rest kijken we tijdens het Eurovisiesongfestival uit naar de vestimentaire keuzes, de danspasjes en de toonvaste stemmen.
Dinsdag mocht Eliot ons land verdedigen met het liedje "Wake up" tijdens het Eurovisiesongfestival in Tel Aviv. Hij trad op als tiende kandidaat. 
Spijtig genoeg heeft hij de finale niet gehaald.

Bookmakers

Bij zo'n internationale liedjeswedstrijd kan er ook geld verdiend worden. Bookmakers zijn daar straf in. Volgens deze beroepscategorie gaat Nederland met de overwinning lopen. Zweden en Rusland gaan respectievelijk met zilver en brons naar huis. 

Madonna

Eliot zal in ieder geval in Tel Aviv kunnen genieten van het optreden van Madonna tijdens de finale. De "Queen of Pop" zal er haar jongste single "Medellin" zingen. Ze kreeg het verzoek van pro-Palestina-activisten om niet op te treden. Ze willen dat bedrijven, artiesten en regeringen afstand nemen van Israël.
Madonna heeft besloten om deze vraag naast zich neer te leggen.

Ik zal nooit stoppen met optreden omdat het iemands politieke agenda goed uitkomt. En ik zal ook nooit stoppen om mijn stem te gebruiken als mensenrechten worden geschonden

Madonna

Dana International

Tijdens de eerste halve finale was Dana International ook van de partij. Tijdens de pauze zong ze haar eigen bewerking van "Just the way you are" van Bruno MarsDana International won het Eurovisiesongfestival in 1998 met het liedje "Diva".

Finalisten

De 20 winnaars uit de 2 halve finales krijgen het gezelschap van 6 andere landen. De eerste is Israël, het organiserend land dat vorige jaar het Eurovisiesongfestival won. Daarnaast treden ook "De Grote 5" op.
Dat zijn het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië. Zij danken hun gegarandeerde finaleplaats aan hun financiële steun aan het festival.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!