Elton John gebruikte spiekhulp tijdens de begrafenis van Diana

vrijdag 22 november 2019 - 10:51
Elton John
GettyImages
Een autocue hielp Elton John om het liedje 'Candle in the wind' juist te zingen tijdens de begrafenis van prinses Diana.

Begrafenis van prinses Diana

Eén van de hoogtepunten tijdens de begrafenis van prinses Diana was de vertolking van het liedje 'Candle in the wind' door Elton John. Hij had een aangepaste versie gemaakt van de klassieker die oorspronkelijk over Marylin Monroe ging.
Omdat hij betrekkelijk zenuwachtig was en geen foute tekst wou zingen, had Elton John een autocue ter beschikking die hem daarbij hielp. 
De eerste zin “Goodbye Norma Jean” verving hij door “Goodbye England's Rose”. Hij vreesde - door de macht der gewoonte - dat hij alsnog het origineel zou zingen. En daar zou niemand gelukkig mee zijn geweest.
Je moet weten dat er tijdens de begrafenis 2,5 miljard kijkers op de vingers van Elton John zaten te kijken.

Autocue

Een autocue of teleprompter is een beeldscherm waarop een tekst verschijnt. Presentatoren van televisieprogramma's of zelfs politici gebruiken dit hulpmiddel om niets van hun blad te moeten aflezen.
Ook artiesten laten zich al eens bijstaan door een autocue tijdens hun optredens.

autocue

Candle in the wind 1997

In 1973 schreef Elton John de oorspronkelijke versie van 'Candle in the wind'. Het liedje gaat over het leven van de Amerikaanse actrice Marylin Monroe, die in 1962 in duistere omstandigheden overleed. De Diana-versie uit 1997 heeft Elton John 3 keer gezongen.
1 maal in de kerk en 2 maal in de studio voor de opname van het liedje. Daarna heeft hij deze versie nooit meer gezongen.
Wereldwijd werden er meer dan 33 miljoen exemplaren van verkocht. Een groot deel van de opbrengst ging naar het 'Diana, Princess of Wales Memorial Fund'. 
Daarna werd Elton John geridderd door koningin Elisabeth. Hij mag voortaan het woordje 'sir' in zijn naam verwerken.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!