Er komt geen Eurovisiesongfestival 2020 in Rotterdam

woensdag 18 maart 2020 - 14:32
Hooverphonic zal in mei niet naar Rotterdam gaan voor het Eurovisiesongfestival. De European Broadcast Union, die het Songfestival organiseert, heeft beslist om het festival niet te laten doorgaan.

Corona

Het Eurovisiesongfestival dat in mei in Rotterdam zou worden gehouden, gaat niet door vanwege de coronacrisis. Volgens de EBU, de Europese omroepen en de gemeente Rotterdam, is het voor iedereen het meest logische scenario dat het 65ste Songfestival op een ander moment in Rotterdam in Nederland wordt gehouden. Er wordt aan gedacht om het festival een jaar te verschuiven naar 2021.

Een vol jaar opgeschoven

"Het lijkt vroeg om dat nu al te beslissen", zegt André Vermeulen in Spits met David. "Maar in april wordt de zaal al voorbereid en dat is een werk van weken. En zonder publiek is ook al geen goed idee, dat vindt de EBU geen echt songfestival. Ook voor artiesten is het niet prettig om zonder publiek op te treden. Ook zonder publiek is er veel volk, 41 delegaties, technici cameramensen enz.. Dus is beslist om het festival naar volgend jaar te verschuiven en niet uit te stellen naar later dit jaar. Of er dan ook andere artiesten gaan gekozen worden, is echt niet duidelijk. Veel liedjes zijn al uitgebracht en gekend. Ook dat moet nog allemaal bekeken worden!" 

Hooverphonic

Het Eurovisiesongfestival werd vorig jaar gewonnen door de Nederlander Duncan Laurence met 'Arcade'. België zou dit jaar Hooverphonic naar Rotterdam sturen met het nummer 'Release me'.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!