Er stroomt Nederlands bloed in Bruce Springsteen en 8 andere weetjes over The Boss

donderdag 23 september 2021 - 07:00
Bruce Springsteen
Belga
De ene noemt hem The Boss, de andere een rock-'n-rollpoëet. Bruce Springsteen is één van de grootste rockartiesten, die het leven in Amerika in zijn liedjes perfect kan beschrijven.

The Boss

'The Boss' is de bijnaam van Bruce Springsteen, maar hij is er niet erg fier op. De naam komt uit de tijd dat Springsteen en zijn groep in de jaren 60 in clubs speelden. Het was zijn taak om na het optreden hun loon te gaan vragen bij de organisator. Daarna verdeelde hij de inkomsten onder de groepsleden. Daarvoor luisterde Bruce naar de bijnaam ‘Doctor’.

The E Street Band

Toen Bruce Springsteen in de jaren 70 voor zijn groep op zoek was naar een goede naam, moest hij niet ver zoeken. In E Street in het kustplaatsje Belmar in New Jersey stond het huis van de moeder van de pianist David Sancious. Daar mocht de groep in de garage repeteren en dus werd het 'The E Street Band'.

Nederlands bloed

Er stroomt Nederlands bloed door de aderen van Bruce Springsteen. Zijn voorouders komen oorspronkelijk uit de provincie Groningen. In de 17de eeuw stapten ze op de boot naar Amerika en vestigden ze zich in New Jersey. Zijn overgrootvader werd de ‘Dutchman’ genoemd.

Jessica Springsteen

Olympische Spelen in Tokio

Bruce Springsteen heeft 3 kinderen met zijn tweede vrouw Patti Scialfa: Evan, Jessica en Sam. De oudste zoon Eva studeerde muziek aan het Boston College. Hij schrijft zijn eigen liedjes en geregeld mag hij met zijn vader op het podium gitaar spelen. Zijn dochter Jessica Springsteen kan goed overweg met paarden. Met haar Belgische hengst Don Juan Van de Donkhoeve won ze een zilveren medaille tijdens de Olympische Zomerspelen van 2021 in Tokio. De jongste zoon Sam is een fiere brandweerman in New Jersey.

Vreemde reclameborden

Bruce Springsteen is de oudste van drie kinderen. Zijn twee jongere zussen zijn Virginia en Pamela. Pamela werd fotograaf en leverde de foto's op verschillende van zijn albums, waaronder 'The Ghost of Tom Joad', 'Lucky Town' en 'Human Touch'.
Springsteen blijkt ook handig te zijn met fototoestellen. Hij maakt graag foto's van vreemde en grappige reclameborden.

The Foundation

Bruce Springsteen is de voorzitter en sponsor van 'The Foundation', een liefdadigheidsinstelling voor mensen met een laag inkomen in Monmouth County, New Jersey.

Born in the U.S.A.

Levi's jeans

Bruce Springsteen staat niet toe dat zijn liedjes in reclame gebruikt wordt. De verkoop van Levi's ging vlotjes omhoog nadat Bruce met hun spijkerbroek op de hoes van 'Born In The USA' stond.

Elvis Presley

Toen de kleine Bruce Springsteen in de jaren 60 Elvis Presley zag optreden in de Ed Sullivanshow wist hij meteen dat hij later ook iets wou doen met muziek. In 1976, na een concert in Memphis, probeerde Springsteen zijn idool te ontmoeten door 's nachts over de omheining van Graceland te springen. Vooraleer hij de voordeur kon bereiken, had de bewaking hem al tegengehouden. Hij was er sowieso aan voor de moeite, want Presley was op dat moment in Lake Tahoe.


In 1977 ging Bruce Springsteen naar een concert van Elvis Presley in Philadelphia. Even later schreef Bruce het liedje 'Fire'. In de zomer stuurde hij het bandje naar Presley in de hoop dat hij het wou zingen. In augustus 1977 stierf Elvis aan de gevolgen van hartfalen. Bruce Springsteen gaf het nummer dan maar aan The Pointer Sisters en het werd een hit.

Een miniplaneet

In de nacht van 5 juli 2001 ontdekten wetenschappers een nieuwe miniplaneet. Omdat ze fan waren van de muziek van The Boss kreeg het nieuwe hemellichaam de naam '23990 Springsteen'. Om deze te bekijken heb je wel een heel straffe telescoop nodig. De maximale helderheid is ongeveer 1/49088 van de helderheid van de zwakste objecten die je met het blote oog kan waarnemen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!