Er werd een paardenvlieg naar Beyoncé genoemd en nog 6 andere weetjes over de voormalige zangeres van Destiny's Child

vrijdag 10 september 2021 - 08:00
Beyoncé
Belga
Op zaterdag 4 september was het groot feest ten huize Beyoncé. Ze werd 40 jaar. Een goede reden om een Radio 2 Beyoncé Weekend te organiseren. Je kan hier alvast jouw kennis aanscherpen over 'The First Lady of Music'.

Creoolse familienaam

Tina, de moeder van Beyoncé, heeft een Creoolse achternaam, namelijk Beyincé. De voornaam van Beyoncé Knowles is een eerbetoon aan de familie van haar moeder.

De familie is heel belangrijk

Beyoncé staat bekend om haar hechte familiebanden. Haar vader was haar voormalige manager. Haar moeder, met wie ze een kledinglijn lanceerde, ontwerpt haar podiumkostuums. Haar nicht Angie is haar persoonlijke assistente en nicht Marlon is haar roadmanager. Haar zus Solange, die ook zangeres is, steekt soms een handje toe bij het schrijven van liedjes.

Een paardenvlieg

Beyoncé is de enige zangeres naar wie een daas of een paardenvlieg vernoemd werd. De vlieg, die bekend staat als Scaptia (Plinthina) Beyonceae, werd voor het eerst vermeld door Australische wetenschappers. Doorslaggevend was het opvallende achterwerk van het beestje. De unieke dikke gouden haren op het achterste van de vlieg deden de onderzoekers meteen aan Beyoncé denken.

Scaptia (Plinthina) Beyonceae

Lievelingscijfer is 4

Het favoriet cijfer van Beyoncé is vier. Het is de datum van haar verjaardag: 4 september, de verjaardag van haar moeder: 4 januari en de verjaardag van haar man Jay-Z: 4 december. De orginele Destiny's Child bestond uit 4 groepsleden. Er zijn vier letters in de voornaam van haar dochter: Blue en het Romeinse cijfer van '4' staat in haar tweede naam: Ivy.

Alter ego 'Sasha Fierce'

In 2008 had Beyoncé last van plankenkoorts. Ze creëerde daarom het alter ego 'Sasha Fierce' om zich zeker te voelen. Sasha Fierce was op het podium agressief, sterk, brutaal, sexy. Beyoncé beweerde dat ze niet zo in het dagelijkse leven stond. Ze was niet zo flirterig en super zelfverzekerd en onbevreesd zoals Sasha Fierce. Twee jaar later liet ze Sasha Fierce vallen. Ze voelde zich beter in haar vel op het podium. 

Beu om sexy te zijn

De Braziliaanse groep CSS noemde zichzelf naar een uitspraak van Beyoncé. Ze zei ooit dat ze 'het beu was om sexy te zijn'. In het Portugees wordt dat vertaald als 'Cansei de Ser Sexy'. Neem daar de eerste letters van en je hebt de groepsnaam.

Vlaamse choreograaf

De Vlaams-Marokkaanse choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui is regisseur en artistiek leider van het Opera Ballet Vlaanderen. Beyoncé vroeg in 2017 voor de regie van haar optreden tijdens de Grammy Awards in 2017. Hij liet de toen hoogzwangere zangeres daarbij balanceren op een achteroverhellende stoel. Een jaar later mocht Sidi Larbi Cherkaoui de choreografie bedenken voor de videoclip van 'Apes**t'. Voor de opname werd het Louvre-museum gedurende 2 nachten afgehuurd. In de videoclip zien we ook haar echtgenoot Jay-Z, die voor de gelegenheid gekleed werd door Dries van Noten.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!