'Europe shine a light', de alternatieve show voor het Eurovisiesongfestival: "Het wordt een show in de geest van eenheid en saamhorigheid."

woensdag 1 april 2020 - 17:01
Hooverphonic
Zeb Baemen
Op zaterdag 16 mei zal door de coronacrisis het Eurovisiesongfestival niet uitgezonden worden. De Nederlandse publieke omroep heeft een alternatief bedacht met heel wat verrassingen

Europe shine a light

Net zoals zovele evenementen is het Eurovisiesongfestival verplaatst naar volgend jaar door de coronacrisis. De EBU, de Europese organisatie voor publieke omroepen, heeft een alternatief bedacht voor de internationale liedjeswedstrijd. Op zaterdag 16 mei zal de Nederlandse omroep het eenmalige programma 'Europe shine a light' uitzenden.
Van de 41 artiesten, die dit jaar zouden optreden, wordt er tijdens het programma een fragment van hun liedje getoond. Deze artiesten zullen ook samen een nieuwe versie brengen van een eerdere Songfestival-hit. 
Met de wonderen der techniek zullen ze het laatste van op afstand doen. 
'Europe shine a light' zal gepresenteerd worden door Jan Smit, Chantal Janzen en Edsilia Rombley.

Corona

In de uitzending 'Europe shine a light' zullen ook bekende artiesten van de voorbije Eurovisiesongfestivals uitgenodigd worden om hun eigen liedjes te zingen.
Daarnaast zal er tijdens het programma geruime aandacht zijn voor de mensen die zijn getroffen door het coronavirus en de harde werkers die deze crisis bestrijden.

Het wordt een show in de geest van eenheid en saamhorigheid

Jon Ola Sand van de organiserende omroeporganisatie EBU

2021

Volgend jaar vindt het Eurovisiesongfestival weer plaats in Nederland. Algemeen wordt aangenomen dat Rotterdam ook in 2021 de organiserende stad zal zijn.
Alle muzikale inzendingen van 2020 mogen in 2021 niet meer meedoen. De verschillende landen mogen zelf beslissen of dezelfde artiesten ook terug mogen meedoen. Hooverphonic zal deelnemen met een nieuw liedje.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!