Feest in de Scheldevallei! Ontdek de fietstochten en activiteiten van Hoogtij

dinsdag 3 augustus 2021 - 13:31
Tussen Gent en Antwerpen viert het water al jaar en dag hoogtij. Aan rivieren geen gebrek. De streek rond het Scheldeland is volop in verandering. En dat kan je de hele zomer met je eigen ogen ontdekken tijdens 'Hoogtij, feest in de Scheldevallei'. Ladybiker Katleen gaat op verkenning.

HOOGTIJ! Feest in Rivierpark Scheldevallei gidst je de hele zomer lang door het uitgestrekte Scheldeland. Langs de oevers van de Schelde, Durme en Rupel ontdek je de mooiste landschappen, de leukste picknickplekken en de meest verrassende verhalen

Een blauwe ketting tussen Antwerpen en Gent

In maar liefst 23 gemeenten en steden kan je kennis maken met het water en de belangrijke rol die water speelt doorheen de geschiedenis tot op de dag van vandaag. Nog tot 19 september kan je fietsen, wandelen, picknicken, uitrusten, luisteren, kijken en proeven van alles wat het Rivierpark Scheldevallei te bieden heeft.

Je komt ook van alles te weten over het Sigmaplan dat ervoor moet zorgen dat de Scheldevallei beter is beschermd tegen overstromingen en hoe het plan de natuur daar een enorme boost mee geeft.

Geluidsgolven fietsroute 

Ladybiker Katleen laat zich voor haar ontdekkingstocht door de Scheldevallei leiden door de 'Geluidsgolven' fietsroute. "Tijdens die route kom je langs 13 locaties waar je een verhaal kan beluisteren dat verband houdt met de Rupelstreek. De ene keer hoor je gezang, de andere keer een legende maar er zijn ook verhalen die focussen op het heden en het belang van goed waterbeheer."

Het uitzicht over de Schelde in Hemiksem is prachtig! 

Katleen

Je kan op elk moment inpikken op de route maar als je het plan op de website volgt, start je aan het veer in Hemiksem. Van aan het veer gaat de route verder richting Reet en Rumst waar je op de dijk langs de Rupel fietst. Je volgt de loop van het water tot in Niel en Schelle waarna je opnieuw in Hemiksem belandt. 

Picknickmanden en zoektochten 

Ook wie minder graag fietst, vindt ongetwijfeld een leuke activiteit van Hoogtij. Er zijn zoektochten, wandelroutes maar ook arrangementen waarbij je bij een lokale handelaar een picknickmand kan ophalen. Die kan je dan meenemen naar een rustige plek in een stiltegebied waar je van een lekkere lunch kan genieten. 

Wil je meer weten over Hoogtij, feest in de Scheldevallei? Hier vind je alle info. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!