Frimout brengt 'Eenzame reiziger'

woensdag 5 mei 2021 - 07:00
Frimout
Radio 2
De laatste tijd was het stil rond Frimout. Dat gaf hen de tijd om achter de schermen te werken aan nieuwe muziek. In 'Radio 2 Bene Bene' brengt Frimout 'Eenzame reiziger', een moderne song met een sprankelend refrein en enkele invloeden uit flamenco.

Eenzame reiziger

Na een korte stilte is Frimout terug met een nieuwe single. Ze brengen 'Eenzame reiziger' in 'Radio 2 Bene Bene' en daar zit een speciaal verhaal achter vertelt Stef Willems. "Een jaar of tien geleden ging ik vaak alleen op vakantie naar het buitenland. Ik maakte er een sport van om dan overal mijn Nederlandstalige nummers te gaan spelen op van die vrije podia. In 2012 was ik in New York en daar speelde ik een liedje. Na mij kwam er een man op gitaar die een fantastische flamencoversie van 'Bohemian Rhapsody' speelde. Ik was daar zo van aangedaan en ik heb hem meteen aangesproken. Zijn naam was El Javi en hij was een prog rock flamencospeler. We hebben nog een tijdje met elkaar gebabbeld en hij vertelde me zijn verhaal. El Javi trok de hele wereld rond met zijn gitaar om daarna terug naar Denver te verhuizen voor zijn dochter. Toen ik 'Eenzame reiziger' schreef, dacht ik meteen aan hem want dat was eigenlijk zijn levensverhaal. Ik wou zijn flamencogitaar absoluut in de song dus ik heb hem gecontacteerd via Skype en hem dat gevraagd. Het is natuurlijk wel een vreemde combinatie want hij is een prog rock flamencospeler en ik ben een Vlaamse zanger. (lacht) Hij ging eigenlijk meteen akkoord en we hebben hem dan ook zijn eigen ding laten doen. Wat hij heeft doorgestuurd, is ook echt wat je hoort. We hebben daar niet meer in geknipt. Ik vind het wel fijn dat het verhaal waarheidsgetrouw is. Ik meen elk woord dat ik zing omdat ik weet over wie het gaat."

Woordvoerder bij Vias

Stef Willems van Frimout is nog altijd woordvoerder bij Vias, al hebben we de indruk dat we hem de laatste tijd veel minder vaak zien. "Dat komt omdat er op dit moment veel minder aandacht is voor verkeersveiligheid. Alle aandacht gaat momenteel naar de coronapandemie. Dat wil niet zeggen dat er niets gebeurt in het verkeer. We mogen niet vergeten dat het verkeer dagelijks mensenlevens kost. Er zijn vorig jaar nog bijna 500 mensen omgekomen. Het is belangrijk dat we daar blijvend aandacht voor hebben, want het is snel gebeurd."

Volgend jaar bestaan we tien jaar en er hangt nog steeds een toffe sfeer tussen de groepsleden.

Stef Willems

Jubileum voor Frimout

Volgend jaar bestaat Frimout tien jaar. Dat is een reden voor een feestje. "Dat willen we inderdaad wel vieren. We bestaan ook al tien jaar met dezelfde leden en dat vind ik wel sterk. Tegenwoordig zie je toch vaak wissels in bands, maar dat is bij ons niet zo. Er hangt ook echt een toffe sfeer tussen de bandleden en daar probeer ik echt over te waken. Ik ben niet alleen de frontman, maar ook de manager en dat is soms wel een lastige taak. Ik wil er voor zorgen dat iedereen van de band graag komt spelen, want dat straal je uit naar je publiek. Af en toe mag er ook wel een mopje tussen. (lacht) Ik ben het gezicht van de groep en mensen denken vaak dat ik Frimout ben, maar zonder de rest ben ik niets. We doen het samen en samen zijn we Frimout. Net zoals alle muzikanten mis ik het spelen voor publiek ook, maar ik mis vooral het repeteren met mijn band. Ik heb mijn muzikanten al een hele tijd niet meer fysiek gezien en dat hakt er wel in. Ik hoop dat we snel terug allemaal samen in het repetitielokaal mogen kruipen om samen muziek te maken. Dat gaat een emotionele ontlading zijn." 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!